
Επενδύσεις συνολικού ύψους 35 δισ. δολαρίων (4 τρισ. γιεν) για την παραγωγή 30 νέων μοντέλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030 προγραμματίζει η Toyota.
Στοχεύει επίσης να αυξήσει κατά 3,5 εκατομμύρια τις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ακίο Τογιόντα σχετικά με τη στρατηγική της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.
Η Toyota έχει θέσει στόχο κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2035, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της.
Οι περισσότερες από τις τρέχουσες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Toyota είναι υβριδικά αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται από έναν συνδυασμό κινητήρα εσωτερικής καύσης και μπαταρία. Τα αποκλειστικά ηλεκτρικά αποτελούν μόνο ένα ποσοστό των πωλήσεων.
Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά οχήματα – Επενδύσεις πολλών δισ. δολ. για νέα εργοστάσια – Τα πλάνα μεγάλων εταιρειών
Από το σύνολο των 35 δισ. δολαρίων, τα 4,4 δισ. δολάρια θα επενδυθούν σε έρευνα και ανάπτυξη στην τεχνολογία μπαταριών.
Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει ακόμη 35 δισ. δολάρια σε άλλους τύπους ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών αυτοκινήτων, των plug in υβριδικών και των ηλεκτρικών οχημάτων με κυψέλες καυσίμου, που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως πηγή ενέργειας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota αναφέρθηκε στη σημασία της ευελιξίας από την πλευρά της αυτοκινητοβιομηχανίας ώστε να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα όσον αφορά τόσο τους τύπους των οχημάτων όσο και τον αριθμό που κατασκευάζεται, παρακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ναυαρχίδα των πολυτελών οχημάτων της Toyota, η Lexus, θα είναι μόνο ηλεκτρική μέχρι το 2030 στην Ευρώπη, στη Β. Αμερική και στην Κίνα και σε όλες τις υπόλοιπες αγορές μέχρι το 2035.
Ας σημειωθεί, πάντως, πως, παρά το γεγονός ότι στην τεχνολογία των υβριδικών η Toyota αναδείχθηκε πρωτοπόρος, δεν επέδειξε αρκετά υψηλές ταχύτητες όσον αφορά τις επιδόσεις της στην ηλεκτροκίνηση, έναντι ανταγωνιστών όπως η General Motors και η Ford.
Και, ενώ τον περασμένο μήνα, στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στη Σκωτία, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια ομάδα έξι μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της Volvo και της Mercedes-Benz, για να υπογράψει κοινή δήλωση για σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων ορυκτών καυσίμων έως το 2040, κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας φέρεται να ανέφερε στο Reuters ότι η εταιρεία δεν επιδιώκει τον τίτλο της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά της αυτοκινητοβιομηχανίας ουδέτερης από εκπομπές άνθρακα.


Latest News

Πιέσεις στον Στάρμερ από την αυτοκινητοβιομηχανία για νέα κίνητρα στα EV
Οι ηγέτες της βιομηχανίας αυτοκινήτων στη Βρετανία απαίτησαν επειγόντως νέα κίνητρα για την ενίσχυση της αγοράς EV

Νέο επενδυτικό χτύπημα από τον όμιλο Aktor – Εξαγοράζει το 51% της Sunforce One
Ο Όμιλος Aktor θα συνεργαστεί με την Greenline για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ

Πόσα...δίνουν τα hedge funds για να προσλάβουν μετεωρολόγο
Γιατί οι επενδυτικές εταιρείες ζητούν ολοένα και περισσότερο μοντέλα πρόβλεψης καιρού - Πώς οι αλλαγές στον καιρό επηρεάζουν τις τιμές των εμπορευμάτων

Συμφωνία TotalEnergies - RWE για πράσινο υδρογόνο - Τι προβλέπεται
TotalEnergies και RWE ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πράσινο υδρογόνο - Στόχος η απανθρακοποίηση

Οι τράπεζες εγκαταλείπουν τους «πράσινους» στόχους
Οι τράπεζες υποβαθμίζουν τους κορυφαίους στόχους βιωσιμότητας που είχαν θέσει

Συνάντηση ΕΛΕΤΑΕΝ με τον Αλέξη Χαρίτση
Μεταξύ άλλων, τέθηκε ο ενεργειακός σχειδασμός και στην ανάγκη για ισορροπημένο μείγμα τεχνολογιών Α.Π.Ε. ώστε να μειωθούν οι περικοπές ενέργειας

Elpedison: Κατασκευάζει ηλιοθερμικό σύστημα παραγωγής ατμού
Το έργο αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, σχετικά με τη βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος

Πόσα πλωτά φωτοβολταϊκά πήραν το «πράσινο φως» - Ποιος κόφτης μπαίνει
Μόνο την ανάπτυξη πιλοτικών έργων στη θάλασσα και σε τεχνητές υδάτινες επιφάνειες επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία

Απότομη προσγείωση για την Tesla - Πόσα έχασε μετά τις εκλογές
Οι επενδυτές εξακολουθούν να συζητούν αν η εταιρεία του Μασκ παραμένει υπερτιμημένη

Τα σχέδια της Κομισιόν για «καθαρή ενέργεια» στην Αφρική
Το «Scaling Up Renewables in Africa» της Κομισιόν με στόχο την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Αφρική