Παρά το ότι ο Γενικός Δείκτης διατηρήθηκε σε θετική περιοχή στο πρώτο δίωρο της συνεδρίασης, τελικά η προσπάθεια προσπέλασης των 900 μονάδων απέβη άκαρπη, και η ημέρα έκλεισε με απώλειες.

Ο κυριότερος παράγοντας ήταν η άτσαλη πτωτικότητα που απέκτησε η Wall Street εξαιτίας της προεξοφλητικής δυναμικής για τυχόν αρνητικές αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Έτσι, ο Δείκτης ταμπουρώθηκε στην περιοχή των 890 μονάδων, και κοντά στο πλέγμα στηρίξεων της περιοχής 880-885 μονάδων, ως το προ ημερών ανοδικό χάσμα που σηματοδότησε την πρόσφατη ανοδική πορεία.

Έτσι, για ακόμη μια φορά η διστακτικότητα επανήλθε, χωρίς ωστόσο να μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τη συνέχιση -ή όχι- της πορείας προς τις 930 μονάδες.

Κι αυτό, για δύο λόγους:

πρώτον, η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν και πάλι μέτρια, στα 43 εκατομμύρια, με 11 στις 13 μετοχές που κατέγραψαν τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, να κλείνουν αρνητικές. Δεύτερον, η κίνηση του ΧΑ ήρθε εξ ολοκλήρου σε συνάφεια με τη Wall Street, ώστε να εικάζουμε ότι η μελλοντική συμπεριφορά θα εξαρτηθεί καθολικά από την πορεία των εκείθεν χρηματιστηριακών δεικτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News