Μεικτή εικόνα εμφάνισαν τα μεγαλύτερη ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τους επενδυτές να τελούν σε στάση αναμονής, ενόψει της ετυμηγορίας της Federal Reserve αργότερα στην ημέρα, αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,3% στο κλείσιμο, με τις μετοχές της τεχνολογίας να κερδίζουν 1,4% και το λιανικό εμπόριο να υποχωρεί 1,7%.

O γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 15.476,35 μονάδες, ο γαλλικός CAC διαμορφώθηκε στις 6.927,63 μονάδες με άνοδο 0,47%, ενώ στον αντίποδα ο βρετανικός FTSE υποχώρησε κατά 0,66% και έκλεισε στις 7.170,75 μονάδες.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται στη δράση των Κεντρικών Τραπεζών αυτή την εβδομάδα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, την Τράπεζα της Ιαπωνίας, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ανακοινώνουν όλες τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Στη Βρετανία, η Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 5,1% τους 12 μήνες έως τον Νοέμβριο, από 4,2% τον Οκτώβριο, η μεγαλύτερη άνοδο εδώ και μια δεκαετία και υπερδιπλάσια από τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας.

Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ σημείωσαν απώλειες, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν βασικά κινεζικά οικονομικά στοιχεία. Αυτό περιελάμβανε τη βιομηχανική παραγωγή για τον Νοέμβριο, η οποία αυξήθηκε κατά 3,8% σε ετήσια βάση, μεγαλύτερη από την αύξηση 3,5% τον Οκτώβριο και καλύτερη από το 3,6% που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Όσον αφορά την κίνηση της τιμής των μεμονωμένων μετοχών την Τετάρτη, η ιρλανδική εταιρεία υπηρεσιών υποστήριξης DCC ανέβηκε 8,9% μετά την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας συσκευών και ηλεκτρονικών ειδών Almo Corporation, ωθώντας την JPMorgan να αυξήσει την τιμή στόχο της DCC.

Στο κάτω μέρος του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip, ο βελγικός όμιλος λιανικής Colruyt υποχώρησε 9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές