Με το ΧΑ να μην διαθέτει αγοραστική δύναμη, ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να απεγκλωβιστεί από την περιοχή των 880-885 μονάδων, που συνιστούν βασική βραχυπρόθεσμη στήριξη για τη συνέχιση -ή όχι- του θετικού momentum.

Ένα momentum που έχει ως αρχικό στόχο τις 930 μονάδες και που θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από εγχώρια ώθηση για να επιτευχθεί, καθώς έχει παρατηρηθεί μια επιβάρυνση από τη συμπεριφορά στη Wall Street.

Έτσι, με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα, ο Δείκτης περιμένει, όπως και όλος ο κόσμος, τις επίσημες αποφάσεις της Fed σχετικά με τον τρόπο με τον οποίον θα χειριστεί τον υψηλό πληθωρισμό στις ΗΠΑ, και που θα δώσουν το έρεισμα και σε άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες να πράξουν το ίδιο.

Έως τότε, επικρατεί διστακτικότητα στις τάξεις των επενδυτών, και με προφανή τα σημάδια κόπωσης και έλλειψης ενθουσιασμού, οι μόνος αγοραστικές κινήσεις που παρατηρούνται έχουν υποστηρικτικό χαρακτήρα.

Η ενδεχόμενη απώλεια των 880 μονάδων θα επιφέρει αρνητικό τέμπο στο ταμπλό, με επόμενο προπύργιο τις 860, που αφορούν εξάλλου και στο διπλό χαμηλό από το sell off της μαύρης Παρασκευής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News