Το ποσό των 185,9 εκατ. ευρώ εντός και εκτός της ΕΕ για την προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ έχει δεσμευτεί για το 2022 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως και το 2021, το πρόγραμμα εργασιών της πολιτικής προώθησης του επόμενου έτους επικεντρώνεται σε γεωργικά προϊόντα και πρακτικές που υποστηρίζουν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, όπως τα βιολογικά προϊόντα της ΕΕ, τα οπωροκηπευτικά, η βιώσιμη γεωργία και η καλή μεταχείριση των ζώων.

Η πολιτική προώθησης θα συγχρηματοδοτήσει εκστρατείες σύμφωνα με τις φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και θα στηρίξει τους στόχους της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», του ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου, του σχεδίου δράσης της ΕΕ για τη βιολογική γεωργία και της ανακοίνωσης σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Τέλος στα κλουβιά» («End the cage age»), για μια νέα εποχή χωρίς κλουβιά.

«Η προώθηση της ποιότητας και της ασφάλειας των ευρωπαϊκών αγροδιατροφικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί σημαντική διάσταση της στήριξης της Επιτροπής προς τους Ευρωπαίους γεωργούς και παραγωγούς. Η πολιτική προώθησης των αγροδιατροφικών προϊόντων διαδραματίζει καίριο ρόλο στη μετάβαση σε βιώσιμα συστήματα τροφίμων. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη βιολογική γεωργία και τις πιο βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, που συνδέονται με την προώθηση των νωπών φρούτων και λαχανικών, τα οποία είναι απαραίτητα για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Η ζήτηση γι’ αυτά τα προϊόντα πρέπει να αυξηθεί εάν θέλουμε να συμμετάσχουν περισσότεροι παραγωγοί στην πράσινη μετάβαση», δήλωσε σχετικά ο Επίτροπος Γεωργίας κ. Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Αγρότες: Μικρές και μεγάλες γεωργικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη
AGRO |

Ανισότητες μεταξύ μικρών και μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων - Κερδισμένοι και χαμένοι

Στην Ευρώπη, οι μεγάλες γεωργικές επιχειρήσεις αποκομίζουν κέρδη ρεκόρ όταν οι τιμές των τροφίμων εκτοξεύονται, ενώ οι μικρές φάρμες παλεύουν με ελάχιστα περιθώρια κέρδους