Σε αναζήτηση κατεύθυνσης με διακυμάνσεις μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για πιο επιθετική νομισματική πολιτική.

Ο S&P αρχικά κατέγραφε κέρδη, κοντά στα ιστορικά υψηλά του επίπεδα, αλλά στη συνέχεια γύρισε σε αρνητικό έδαφος ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,61% στις 36.138,24 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,91% στις 15.423,68 μονάδες

«Πιστεύω ότι αυτό που αναζητούσε η αγορά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν βεβαιότητα… Το πήρε χθες. Υπήρχε πολύ πτωτικό συναίσθημα που σχηματιζόταν στην αγορά», δήλωσε ο Don Calgani της Mercer Advisors.

«Η ιδέα ότι τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού θα ήταν παροδικά απορρίφθηκε τελικά από τη Fed και οι τελευταίες προσαρμογές πολιτικής αντικατοπτρίζουν μια επιτροπή που δεν θέλει να χάσει το επόμενο τρένο που φεύγει από το σταθμό», δήλωσε ο Charlie Ripley, ανώτερος επενδυτικός στρατηγικός για την Allianz Investment Management.

Τερματισμό του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων λόγω της πανδημίας (PEPP) τον Μάρτιο του 2022 και αμετάβλητα επιτόκια, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε μια εν πολλοίς αναμενόμενη απόφαση.

Στον αντίποδα οι Κεντρικές Τράπεζες σε Βρετανία και ΗΠΑ φαίνεται ότι ακολουθούν μια πιο επιθετική πολιτική.

Η Βρετανία έγινε η πρώτη οικονομία της G7 που αύξησε τα επιτόκια από την έναρξη της πανδημίας την Πέμπτη, ενώ η Federal Reserve, μία ημέρα νωρίτερα αποκάλυψε τα σχέδιά για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής το 2022. Και ο Ερντογάν «διέταξε» μια ακόμα μείωση των επιτοκίων παρά το γεγονός ότι η επίσημος πληθωρισμός τρέχει με ποσοστά άνω του 20%, και ο πραγματικός πληθωρισμός ξεπερνά το 50%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street