Την ολοκλήρωση ενός επενδυτικού κύκλου Series A, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Cube RM, μια AI πλατφόρμα διαχείρισης προσφορών που βοηθά τις επιχειρήσεις να ανακαλύψουν, να υποβάλουν προσφορές και να κερδίσουν διαγωνισμούς παγκοσμίως. Της επένδυσης ηγήθηκε η Runa Capital, με συμμετοχή του υφιστάμενου επενδυτή Marathon Venture Capital.

Η Cube RM παρέχει μια αυτοματοποιημένη λύση για να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη διαδικασία υποβολής προσφορών και στοχεύει κυρίως σε πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού, με στόχο να επεκταθεί σύντομα σε άλλες βιομηχανίες. Η πλατφόρμα της Cube RM χρησιμοποιείται ήδη από εταιρείες όπως η Boston Scientific ($BSX), η Takeda ($TYO), η Bavarian Nordic ($BAVA) και άλλες εταιρείες Fortune 500.

Η πλατφόρμα Cube RM διευκολύνει τις επιχειρήσεις στο να:

• Ανακαλύψουν νέους διαγωνισμούς από διαδικτυακές πύλες παγκοσμίως
• Αξιολογήσουν τους διαγωνισμούς με χρήση τεχνολογιών NLP (Natural Language Processing)
• Προβλέψουν διαγωνισμούς προς δημοσίευση σε μελλοντικό χρόνο
• Συγκεντρώσουν τους διαγωνισμούς ως ευκαιρίες στο Salesforce.com
• Καθορίσουν τη βέλτιστη τιμή για να κερδίσουν χρησιμοποιώντας μοντέλα Machine Learning
• Διευκολύνουν την προετοιμασία και την υποβολή της προσφοράς
• Παρακολουθήσουν τον ανταγωνισμό και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού

Συνδυασμός μεθόδων στατιστικής και οικονομικής θεωρίας

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό μεθόδων στατιστικής και οικονομικής θεωρίας, οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης (Machine Learning) της Cube RM επιτρέπουν στον πελάτη να αξιολογήσει και να προβλέψει την πιθανότητα να κερδίσει τον διαγωνισμό και προσφέρουν βέλτιστες προτάσεις για τον καθορισμό της τιμής προσφοράς, ακόμη και με περιορισμένα διαθέσιμα δεδομένα για τους ανταγωνιστές, κάτι που συνήθως συμβαίνει στην περίπτωση των διαγωνισμών.

Η Cube RM συλλέγει εκατοντάδες χιλιάδες δημοσιεύσεις παγκοσμίως και χρησιμοποιεί προηγμένο σύστημα NLP για να ανακαλύψει πληροφορίες και να κατανοήσει ακόμη και μη δομημένα δεδομένα από τρέχοντες και προηγούμενους διαγωνισμούς. Με την εξαγωγή και τη συστηματική αποθήκευση των πληροφοριών, επιτρέπει στους πελάτες να εξοικονομούν χιλιάδες ώρες εργασίας αναζητώντας ιστοσελίδες και έγγραφα για πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, αλλά και να διατηρούν μια δομημένη βάση δεδομένων και πληροφοριών για την αγορά και τον ανταγωνισμό τους.

Η Cube RM συνεργάζεται με τα online portals που περιλαμβάνουν διαγωνισμούς δημοσίου προς ανάθεση σε αγορές όπως Ευρώπη, ΗΠΑ και Λατινική Αμερική, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να ενημερώνονται για νέους διαγωνισμούς ανά τον κόσμο, σχετικούς με το αντικείμενο κάθε εταιρείας. Διαθέτει επίσης ένα οικοσύστημα συνεργατών πωλήσεων και system integration παγκοσμίως, παρέχοντας τη δυνατότητα παγκόσμιας εμβέλειας για πωλήσεις και προσφορά των λύσεων της. Η πλατφόρμα της Cube RM ενσωματώνεται στην πλατφόρμα Salesforce και είναι παγκοσμίως το μόνο λογισμικό διαχείρισης προσφορών στο Salesforce AppExchange.

Οι συνιδρυτές της Cube RM έχουν μακρά προϋπηρεσία ως ιδρυτές και στελέχη εταιρειών επιχειρηματικού λογισμικού. Ο Κώστας Οικονομόπουλος είναι επιχειρηματίας για περισσότερα από 20 έτη και έχει ιδρύσει στο παρελθόν εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού με επίκεντρο τον τομέα των Life Sciences, τη Βιομηχανία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο Γιώργος Μπορέτος δραστηριοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια στον κλάδο του επιχειρηματικού λογισμικού, σε ανώτατες διοικητικές εμπορικές θέσεις. Είναι επίσης έμπειρος Data Scientist, που ειδικεύεται σε μοντέλα βελτιστοποίησης τιμών. Ο Φίλιππος Κυτίνος έχει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του software engineering και στην κατασκευή πολύπλοκων λύσεων εταιρικού λογισμικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις