
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε σήμερα Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, με την BioNtech-Pfizer να επιταχύνει την παράδοση του εμβολίου της με mRNA στα κράτη μέλη, ξεκινώντας σε λίγες εβδομάδες.
Το πρώτο τρίμηνο του 2022, η BioNtech-Pfizer θα παραδώσει επιπλέον 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου (5 εκατομμύρια τον Ιανουάριο, 5 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο και 10 εκατομμύρια τον Μάρτιο). Αυτές οι δόσεις έρχονται πάνω από τις ήδη προγραμματισμένες 195 εκατομμύρια δόσεις από την BioNTech-Pfizer, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό παραδόσεων το 1ο τρίμηνο σε 215 εκατομμύρια.
Την περασμένη Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή συμφώνησε επίσης με τη Moderna για την παράδοση πρόσθετων δόσεων το 1ο τρίμηνο του 2022.
Αυτό θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο για τα κράτη μέλη που έχουν βραχυπρόθεσμη ανάγκη για πρόσθετες δόσεις εμβολίων.
Δεδομένης της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση τους τελευταίους μήνες, ο πλήρης εμβολιασμός και η εισαγωγή ενισχυτικών παραμέτρων παραμένουν μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ΕΕ για την υγεία. Λαμβάνοντας υπόψη την αναμενόμενη ταχεία αύξηση των λοιμώξεων λόγω της παραλλαγής Omicron, αυτό είναι πλέον ακόμη πιο επείγον από ποτέ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Κομισιόν συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τους κατασκευαστές εμβολίων για την περαιτέρω επιτάχυνση της παράδοσης των δόσεων εμβολίων στα κράτη μέλη, έτσι ώστε ο εμβολιασμός και η ενίσχυση να μπορούν να κλιμακωθούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.
Η Επιτροπή και τα κράτη μέλη έχουν επίσης ενεργοποιήσει μια πρώτη επιλογή για παραγγελία άνω των 200 εκατομμυρίων δόσεων, στο πλαίσιο της τρίτης σύμβασης με την BioNTech-Pfizer.
Αυτή η παραγγελία καλύπτει επίσης εμβόλια προσαρμοσμένα στην παραλλαγή Όμικρον, όταν και εάν αυτά τα εμβόλια γίνουν διαθέσιμα. Με αυτή τη διαταγή, η ΕΕ προετοιμάζεται σε περίπτωση που χρειαστούν προσαρμοσμένα εμβόλια. Οι παραδόσεις αυτών των άνω των 200 εκατομμυρίων δόσεων αναμένεται να πραγματοποιηθούν από το δεύτερο τρίμηνο του 2022.
Αυτές οι δόσεις προστίθενται στις 450 εκατομμύρια δόσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί να παραδοθούν το 2022 βάσει της συμφωνίας που έχει ήδη υπογραφεί.
Αυτό θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό παραδόσεων από την BioNTech-Pfizer σε 650 εκατομμύρια δόσεις το 2022.


Latest News

Λευκός Οίκος: «Ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά σε ειρηνευτική συμφωνία» ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λίβιτ μίλησε για τις συνομιλίες για την Ουκρανία εν όψει της επικοινωνίας Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν

Διήμερο με τσουχτερό κρύο: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία [χάρτες]
Αλλαγή σκηνικού στον καιρό από την Τρίτη με «βουτιά» του υδραργύρου . Σε ισχύει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Μητσοτάκης: Μειώσεις φόρων χωρίς να αποκλίνουμε από τη δημοσιονομική σταθερότητα
Από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών άνοιξε ο κύκλος επισκέψεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στα υπουργεία

Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου: Οι πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Κοραή
Ο Δήμος Αθηναίων και η Greenpeace δίνουν «Ραντεβού στις Βρύσες»για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Νέα ανάρτηση Δοξιάδη: Δεν ήταν στο χέρι του Πρωθυπουργού να μείνω ως υφυπουργός
Τι ανάρτησε στα social media ο Αρίστος Δοξιάδης μετά την παραίτηση του από μέλος της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Από το Οικονομικών ανοίγει σήμερα ο κύκλος επισκέψεων στα υπουργεία
Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, το Σάββατο το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην οικονομία ως έναν τομέα που δίνεται προτεραιότητα

Παραίτηση Δοξιάδη: Τα 50 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και η εμπλοκή σε καρτέλ πριν ο «άριστος» Αρίστος υπουργοποιηθεί
Η παραίτηση Δοξιάδη κατάφερε να τελειώσει μια και καλή τις επικοινωνιακές εντυπώσεις του ανασχηματισμού. Η υπόθεση με το καρτέλ στα ξενόγλωσσα βιβλία, τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα 50 εκατ. ευρώ απ' το Ταμείο Ανάκαμψης.

Την Τρίτη οι συνομιλίες Τράμπ με Πούτιν για την Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τα ξημερώματα ότι σχεδιάζει να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την Τρίτη.

Νέο μπλακ άουτ στην Κούβα
Συνεχίζεται το μπλακ άουτ στην Κούβα 24 ώρες μετά την ενεργειακή κατάρρευση

Τα πρώτα σύννεφα κοινωνικής δυσαρέσκειας για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του NBC
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, το 54%, αποδοκίμασε τους χειρισμούς του Τραμπ στην οικονομία,