Θέμα μηνών είναι η ολοκλήρωση της διασύνδεσης φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας, μέσω του αγωγού IGB, όπως ανακοίνωσαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Κυριάκος Μητσοτάκης και Κύριλ Πέτκοφ, οι οποίοι συναντήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στη Βουλγαρία.

Σημείωσαν ότι η διασύνδεση αερίου είναι ζωτικής σημασίας και για τις δύο πλευρές και θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για την ανάπτυξη ενεργειακών συστημάτων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσον αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου είπε χαρακτηριστικά:«Δεσμεύθηκα ότι θα καταλήξουμε σε ακριβές χρονοδιάγραμμα. Είναι θέμα μηνών».

«Έχουμε κοινές απόψεις σε πολλά θέματα. Από εδώ και στο εξής, Αθήνα και Σόφια θα ξεκινήσουν ένα νέο στάδιο ελπιδοφόρας συνεργασίας τους», πρόσθεσε.

«Οι φιλικές σχέσεις θα ενισχυθούν, μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα, ειδικά στην ενέργεια, στις κοινές υποδομές και στην περιφερειακή σταθερότητα στα Βαλκάνια», είπε από την πλευρά του ο βούλγαρος πρωθυπουργός.

Οι δύο πλευρές θα χρησιμοποιήσουν τις διαφορές στην μέγιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για να εξισορροπήσουν τα συστήματά τους. «Στην Ελλάδα η αιχμή είναι το καλοκαίρι, την ημέρα, ενώ στη Βουλγαρία είναι ο χειμώνας, το βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν συνέργειες που μαζί μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε», σημείωσε ο Κύριλ Πέτκοφ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Εκλογές ΗΠΑ: Γιατί οι Δημοκρατικοί έγιναν γάιδαροι και οι Ρεπουμπλικανοί ελέφαντες
Επικαιρότητα |

Δημοκρατικοί «γάιδαροι» και Ρεπουμπλικανοί «ελέφαντες»: Πότε μπήκαν στην πολιτική ζωή τα δύο θηλαστικά

Στα μέσα του 19ου αιώνα στις ΗΠΑ, όταν τα δύο σύμβολα έκαναν την εμφάνισή τους, οι πολιτικές γελοιογραφίες είχαν τη δύναμη να επηρεάσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους