Χωρίς να αναλάβει μεγάλο ρίσκο, αλλά και να ανεβάσει τον τζίρο του, το ελληνικό χρηματιστήριο κατάφερε να κλείσει θετικά, έχοντας ανοδικούς τίτλους με αυξημένο βάρος, οι οποίοι κατάφεραν να απορροφήσουν και τις επιλεκτικές πιέσεις.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,49% στις 881,19 μονάδες, με τον τζίρο όμως να παραμένει κάτω από τα 43 εκατ. ευρώ.

Πέραν της σημερινής ανόδου, το ΧΑΑ παραμένει σε ένα κανάλι αρνητικού κλίματος, το οποίο από τις 10 Δεκεμβρίου, όταν και είχε προσεγγίσει τις 900 μονάδες, εμποδίζει κάθε κίνηση ανάληψης ρίσκου. Άρα η στρατηγική του stock picking, η οποία αποζημιώθηκε το 2021, δεν πρόκειται να χάσει τους οπαδούς της και τη νέα χρονιά, η αυγή της οποίας πλησιάζει.

Έτσι και η σημερινή εικόνα αποδίδεται σύμφωνα με τα σχόλια των αναλυτών στον ot.gr περισσότερο στην απουσία των πωλητών και λιγότερο σε μια υγιή αντίδραση μετά από δύο ημέρες πτώσης.

Άλλωστε, σε επίπεδο επικαιρότητας το ενδιαφέρον μονοπωλείται από τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, ενώ ελάχιστοι έδωσαν σημασία στο θετικό σημείωμα της Fitch σήμερα για την Ελλάδα. Ο οίκος, ο οποίος στις 14 Ιανουαρίου 2022 θα αξιολογήσει την Ελλάδα, επισήμανε ότι η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο δημόσιο χρέος/ΑΕΠ που επιστρέφει σε σταθερή καθοδική πορεία μετά το σοκ της Covid-19, η συνεχιζόμενη βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων σε συστημικά σημαντικές τράπεζες και το καλύτερο μεσοπρόθεσμο αναπτυξιακό δυναμικό και απόδοση θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θετική δράση αξιολόγησης.

Σε επίπεδο τίτλων, η Eurobank με +2,32%, η Εθνική με +2,22% και η Coca Cola με +2,15% στήριξαν την αγορά, όπως και οι Alpha Bank, ΟΤΕ και Βιοχάλκο, οι οποίες έκλεισαν με κέρδη που ξεπέρασαν το 1%. Από την άλλη όμως, η Λάμδα έχασε 3,48%, με τις Ελλάκτωρ και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν με απώλειες 2,32% και 2,11% αντίστοιχα. Απώλειες 1,91% σημείωσε και η Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών