Μία εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα εμφάνισαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ανακάμπτοντας μετά τη χθεσινή βουτιά, καθώς υπήρξαν καθησυχαστικές δηλώσεις για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Όμικρον του Covid 19, ενώ ταυτόχρονα οι αγοραστές βρήκαν ελκυστικά σημεία επανεισόδου.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 1,38% στις 7.297 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 1,36% στις 15.447 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 1,38% στις 6.964 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 1,4%, με τους κλάδους των ταξιδιών να ηγούνται της ανόδου, με κέρδη που ξεπέρασαν το 3,5%.

Σε επίπεδο τίτλων, η γαλλική Bolloré σημείωσε κέρδη 12,5%, μετά την πρόταση εξαγοράς των αφρικανικών δραστηριοτήτων της από την Mediterranean Shipping Company (MSC) ύψους 6,4 δισ. δολαρίων. Στον αντίποδα, η ελβετική Zur Rose Group έχασε 16%, καθώς το έργο των ηλεκτρονικών συνταγών στη Γερμανία δείχνει να αναβάλλεται.

Η Moderna ανακοίνωσε ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου της για τον Covid-19 είχε αποδειχθεί αποτελεσματική έναντι της παραλλαγής Όμικρον σε εργαστηριακές δοκιμές. Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου Novavax σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, καθιστώντας το το πέμπτο διαθέσιμο εμβόλιο για χρήση εντός του μπλοκ.

Θετικά επίσης στην αγορά λειτούργησε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να μην επιβάλει αυστηρότερους κοινωνικούς περιορισμούς κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αν και αρνήθηκε να αποκλείσει νέα μέτρα στο εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές