Ανοδικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κινήθηκε η Wall Street, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει την επιφυλακτικότητα μετά το χθεσινό άλμα των 500 μονάδων, αν και οι συναλλαγές παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα λόγω της εορταστικής περιόδου και ενόψει των αργιών των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,74% στις 35.753 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,02% στις 4.696 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 1,18% στις 15.521 μονάδες.

Παραμονές Χριστουγέννων η Wall Street καταρρίπτει την παράδοση του “ήρεμου” Δεκεμβρίου, του μήνα δηλαδή με τις λιγότερες διακυμάνσεις. Μέχρι στιγμής, είναι ο μήνας με τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bespoke Investment Group, η οποία παρακολουθεί τη μέση ημερήσια διακύμανση του S&P 500 από το 1953. Επίσης, ο δείκτης φόβου της αγοράς, Cboe Volatility Index, ο οποίος ήταν στις 35 μονάδες στις αρχές του μήνα, σήμερα είναι πέριξ των 20 μονάδων.

Σε επίπεδο τίτλων η Caterpillar σημείωσε κέρδη 1,5%, μετά την αναβάθμισή της από την Bernstein, η οποία ανέφερε ότι θα είναι από τους κύριους δικαιούχους της ανάκαμψης. Κέρδη 7% σημείωσε η Tesla, καθώς ο Elon Musk ανέφερε σε podcast ότι έχει φτάσει το στόχο της πώλησης του 10%.

Στα μάκρο της ημέρας, η ανάπτυξη των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 2,3% το γ’ τρίμηνο του 2021, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η προηγούμενη μέτρηση για το γ’ τρίμηνο ήταν για ανάπτυξη 2,1%, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Reuters τοποθετούσαν τον ρυθμό ανάπτυξης στο 2,1% για το γ’ τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street