Στο ίδιο με το χθεσινό μοτίβο κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μέσα σε ένα περιβάλλον πολύ χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας λόγω εποχικότητας, προσπαθεί να επιβεβαιώσει τις 880 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,25% στις 883,39 μονάδες, με τον τζίρο όμως να χρειάζεται σχεδόν 10 λεπτά της ώρας για να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.

Είναι αναμενόμενο ότι μόλις δύο (μαζί με τη σημερινή) συνεδριάσεις πριν τα Χριστούγεννα, το ΧΑ να εμφανίζει αυτή τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, καθιστώντας τα όποια συμπεράσματα για την τάση του επισφαλή. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι οι ανησυχίες για την πορεία της πανδημίας υπάρχουν, όχι στον βαθμό όμως που θα προκαλούσαν πανικό, αναβάλλοντας τις όποιες κινήσεις που μπορεί να ενέχουν κάποιο βαθμό κινδύνου.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Όπως μάλιστα έχουν επισημάνει αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, αν και η ανάπτυξη το 2021 θα ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις και η θετική αυτή πορεία θα συνεχισθεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, η αβέβαιη εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, με τη πιθανή επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον, την παρούσα χρονική στιγμή επιβάλλει συγκρατημένη αισιοδοξία, ειδικά σε περίπτωση που χρειαστούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ΟΛΠ, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια στηρίζουν το θετικό πρόσημο της αγοράς, καθώς σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, ενώ με μικρή άνοδο κινούνται οι Coca Cola, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Βιοχάλκο. Στον αντίποδα, τα βαρίδια είναι στην Εθνική, στην Alpha Bank, στον Μυτιληναίος και στην Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξε τις πιέσεις, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Άντεξε τις πιέσεις το ΧΑ, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική

Παρά το γεγονός ότι είδε να απειλούνται ακόμη και οι 1.450 μονάδες, το Χρηματιστήριο Αθηνών τελικά ήλεγξε στο μέτρο του δυνατού τις απώλειες και κράτησε τις 1.460 μονάδες στο κλείσιμο