Με αρκετό κόπο, αλλά χωρίς να αναλώσει ιδιαίτερο τζίρο, το ελληνικό χρηματιστήριο καταφέρνει να διατηρήσει το θετικό του πρόσημο, κόντρα μάλιστα στην πτώση της πλειονότητας των τίτλων του.

Ο γενικός δείκτης, με τη βοήθεια επιλεγμένων δεικτοβαρών, κινείται με κέρδη 0,27% στις 883,57 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα πέριξ των 20 εκατ. ευρώ.

Στη σκιά της αβεβαιότητας

Η αγορά, με όποια χαρτοφυλάκια να έχουν παραμείνει τις παραμονές των Χριστουγέννων, δεν δείχνει να θέλει να αναλάβει περαιτέρω ρίσκο, καθώς, όπως επισημαίνει σήμερα και η Τράπεζα της Ελλάδος, η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων τους τελευταίους μήνες, η ανησυχία για τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, καθώς και η αύξηση του κόστους της ενέργειας, των τιμών των πρώτων υλών και γενικότερα οι εισαγόμενες πληθωριστικές πιέσεις, εντείνουν την αβεβαιότητα και αυξάνουν τους κινδύνους για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας τα επόμενα τρίμηνα.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, δεν αναμένεται να αλλάξει η πορεία της αγοράς έως τουλάχιστον το τέλος του έτους, εκτός αν υπάρξει κάποια εξέλιξη που να πυροδοτήσει ένα νέο κύμα risk off. Έτσι, ο συνδυασμός χαμηλού όγκου και αβεβαιότητας για την πορεία της πανδημίας δεν δίνουν σημαντικές πιθανότητες υπέρ κάποιου σεναρίου, θετικού ή αρνητικού.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι ΟΤΕ, Coca Cola, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, ενώ θετικά λειτουργούν και οι Titan, Motor Oil, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς. Στον αντίποδα, η Βιοχάλκο χάνει 1,17%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Aegean, Μυτιληναίος, Alpha Bank και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών