Με τη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων του σε αρνητικό έδαφος (68 πτωτικοί, 39 ανοδικοί), το ελληνικό χρηματιστήριο κατάφερε να κλείσει ανοδικά, με τις συναλλαγές όμως να είναι σε επίπεδα… εορταστικά.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,32% στις 884,03 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει στα 46 εκατ. ευρώ.

Επιβεβαίωσε τις 880 μονάδες

Εκτός από το περιβάλλον πολύ χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας λόγω εποχικότητας, το ελληνικό χρηματιστήριο περιορίστηκε στο να επιβεβαιώσει τις 880 μονάδες. Ήταν αναμενόμενο άλλωστε ότι μόλις δύο (μαζί με τη σημερινή) συνεδριάσεις πριν τα Χριστούγεννα, το ΧΑ δεν μπορούσε να αναλάβει περαιτέρω ρίσκο, καθιστώντας τα όποια συμπεράσματα για την τάση του επισφαλή.

Άλλωστε, και η Τράπεζα της Ελλάδος σήμερα ανέφερε ότι η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων τους τελευταίους μήνες, η ανησυχία για τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, καθώς και η αύξηση του κόστους της ενέργειας, των τιμών των πρώτων υλών και γενικότερα οι εισαγόμενες πληθωριστικές πιέσεις, εντείνουν την αβεβαιότητα και αυξάνουν τους κινδύνους για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας τα επόμενα τρίμηνα.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, δεν αναμένεται να αλλάξει η πορεία της αγοράς έως τουλάχιστον το τέλος του έτους, εκτός αν υπάρξει κάποια εξέλιξη που να πυροδοτήσει ένα νέο κύμα risk off. Έτσι, ο συνδυασμός χαμηλού όγκου και αβεβαιότητας για την πορεία της πανδημίας δεν δίνουν σημαντικές πιθανότητες υπέρ κάποιου σεναρίου, θετικού ή αρνητικού.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ο ΟΠΑΠ με +2,13%, αλλά και τα άνω του 1% κέρδη σε Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και Coca Cola στήριξαν την αγορά. Ήπια ανοδικά έκλεισαν και οι Εθνική, Motor Oil, Aegean, Jumbo, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ και Quest, ενώ η Βιοχάλκο έχασε 2,55%. ΔΕΗ και ΕΛΧΑ έκλεισαν στο -1,74% και -1,18% αντίστοιχα, με τις Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Titan, Alpha Bank και ΓΕΚ Τέρνα, να κλείνουν με μικρές απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών