
Επιταχύνθηκε ο ρυθμός πώλησης νέων κατοικιών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, καθώς οι κατασκευαστές επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση εν μέσω των προβλημάτων που προκαλούν οι ελλείψεις πρώτων υλικών και εργατικών χεριών καθώς και οι καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν στις 744.000 σημειώνοντας άλμα κατά 12,4% σε σχέση με τον περασμένο μήνα, που είναι και η υψηλότερη επίδοση για το δείκτη εδώ και επτά μήνες. Αντιστοίχως, τα οριστικά στοιχεία για τον Οκτώβριο έδειξαν καθοδική αναθεώρηση για το μήνα, στις 662.000 πωλήσεις, αντί των 745.000 της αρχικής εκτίμησης.
Η ζήτηση στον κλάδο ακινήτων ήταν και παραμένει ισχυρή από την έναρξη της πανδημίας, καθώς τα περιοριστικά μέτρα και η αύξηση του χρόνου που περνάει ο κόσμος στο σπίτι ώθησε τους καταναλωτές να αναζητήσουν νέες ή και καλύτερες κατοικίες. Όμως, παρά την υψηλή ζήτηση, οι εργολάβοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν σε υλικά και εργατικά χέρια, με αποτέλεσμα οι τιμές να αυξάνονται συνεχώς.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο μέσος όρος τιμής για ένα νέο σπίτι στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στις 416.000 δολάρια το Νοέμβριο, από 408.700 δολάρια τον περασμένο μήνα και 350.800 δολάρια ένα χρόνο πριν. Η άνοδος των τιμών στα ακίνητα συνηγορεί και στη διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική αγορά.


Latest News
![Δισεκατομμυριούχοι: Οι περιουσίες των κροίσων εν μέσω της μεγάλης κόντρας για τους δασμούς [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_bloomberg_billionaires_25-600x352.png)
Οι περιουσίες των κροίσων εν μέσω της μεγάλης κόντρας για τους δασμούς [γράφημα]
Μεγάλος χαμένος ο Ίλον Μασκ

Ποιοι CEO πούλησαν μετοχές αξίας δισ. δολαρίων
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Washington Service, η οποία παρακολουθεί τις αγορές και τις πωλήσεις των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες

COP30: Κίνα - Βραζιλία θα υποστηρίξουν στην προσεχή COP30
Τι δήλωσε από την Κίνα ο υποψήφιος πρόεδρος της COP30 Andre Aranha Correa do Lago

Ο έλεγχος της Κίνας στις σπάνιες γαίες προκαλεί φόβους για ελλείψεις και διακοπή στην παραγωγή αυτοκινήτων
Οι «ελαφριές» σπάνιες γαίες, όπως το νεοδύμιο και το πρασεοδύμιο, που χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερες ποσότητες σε μαγνήτες δεν έχουν στοχοποιηθεί

Νότια Κορέα: Ο εμπορικός διαπραγματευτής στις ΗΠΑ για συνομιλίες αυτή την εβδομάδα
Ο κορυφαίος εμπορικός αξιωματούχος που εκπροσωπεί τη Νότια Κορέα θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα

Δασμοί Τραμπ: Μια πρώτη αποτίμηση των συνεπειών τους στην παγκόσμια οικονομία
Οι νέες οικονομικές προβλέψεις και τα κυριότερα γεγονότα της παγκόσμιας οικονομίας την εβδομάδα που έρχεται

Οι δασμοί Τραμπ αλλάζουν τις ισορροπίες στη μάχη των αιωνίων
Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη για την Pepsi, η οποία ήδη βρισκόταν σε μειονεκτική θέση

Γιατί κατρακυλά η αποδοχή της οικονομικής πολιτικής του Τραμπ - Το μήνυμα των Αμερικανών
Το 55% των Αμερικανών αποδοκιμάζει την οικονομική πολιτική του, σύμφωνα με δημοσκόπηση CNBC All-America

Στο έλεος Τραμπ η πολεμική οικονομία του Πούτιν - Οι προειδοποιήσεις των αναλυτών
Η πτώση των τιμών του πετρελαίου αναμένεται να πλήξει την ήδη επιβραδυνόμενη ανάπτυξη στη Ρωσία και να πιέσει σοβαρά τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της Μόσχας

Unicredit: «Πράσινο φως» στην εξαγορά της Banco BPM - Οι όροι
Η Ρώμη ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα επιτρέψει την εξαγορά εάν η UniCredit πληροί ένα σύνολο όρων, οι οποίοι δεν έχουν αποκαλυφθεί πλήρως.