
Υπογράφηκε, σήμερα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση για την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, με αρμοδιότητα τις Υποδομές, κ. Γιώργου Καραγιάννη.
Το έργο, το οποίο είναι προϋπολογισμού 36 εκατομμυρίων ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το σχετικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (2014-2020), αφορά συνολικά 3,03 χλμ. αστικής αρτηρίας και 0,5 χλμ. συνδετήριου κλάδου με το λιμάνι. Ο χρόνος περάτωσης του έργου είναι 24 μήνες.
Αποβλέπει στη διοχέτευση της διερχόμενης κυκλοφορίας από και προς το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, το αεροδρόμιο «Δημόκριτος», την Κομοτηνή, την Εγνατία οδό, χωρίς κυκλοφοριακή επιβάρυνση του αστικού ιστού της πόλης.Ουσιαστικά, αποτελεί την οδική σύνδεση της Εγνατίας Οδού με τον λιμένα Αλεξανδρούπολης, έχει αφετηρία στον κλάδο του κόμβου σύνδεσης της Εγνατίας Οδού και φτάνει μέχρι το λιμάνι της πόλης.
Έργα υποδομών σ όλη τη χώρα για να καταστεί κόμβος μεταφορών και logistics στη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής δήλωσε: «Κάνουμε σήμερα ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση ενός μεγάλου οδικού έργου. Αυτήν τη φορά στον Έβρο.Το έργο δεν ήταν μόνο μια απαίτηση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής. Αποτελεί, κυρίως, ανάγκη για την ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου. Μια ανάγκη κι ένα έργο που εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιό μας για δημιουργία έργων υποδομών σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να καταστεί κόμβος μεταφορών και logistics στη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη».
Ο υφυπουργός Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης πρόσθεσε: «Προχωράμε στην κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 36 εκατομμυρίων ευρώ, έργο που πρόκειται να εκσυγχρονίσει σημαντικά την εικόνα της πόλης και να αναδείξει τον στρατηγικό της ρόλο. Πετυχαίνουμε τη μέγιστη δυνατή οδική ασφάλεια καθώς η κυκλοφορία από και προς το λιμάνι, το αεροδρόμιο ‘‘Δημόκριτος’’, την Εγνατία Οδό και την Κομοτηνή, θα γίνεται χωρίς να επιβαρύνεται ο αστικός ιστός. Ταυτόχρονα, ενισχύουμε τις στρατηγικές δυνατότητες του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο Υπουργείο Υποδομών απαντάμε με έργα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και συμβάλλουμε ενεργά στην οικονομική ανάταξη της χώρας».


Latest News

Έτοιμο το 73% του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος - Το πλάνο παράδοσης του έργου
Τον Ιούλιο παραδίδεται το πρώτο και μεγαλύτερο τμήμα της Πατρών - Πύργου και τον Νοέμβριο το δεύτερο

Η AKTOR υπέγραψε τη σύμβαση για το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ των φοιτητικών εστιών Κρήτης
Θα κατασκευαστούν δωμάτια και διαμερίσματα συνολικών 4.846 κλινών εκ των οποίων 2.710 στο Ρέθυμνο και 2.136 στο Ηράκλειο
![ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε η οικοδομική δραστηριότητα κατά 15,6% το Δεκέμβριο [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/DSC9655-2-1024x569-1-600x333.jpg)
Πόσο αυξήθηκαν οι οικοδομικές άδειες - Οι top περιοχές [πίνακες]
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Δυτική Μακεδονία, στη Κρήτη και την Ανατολική Μακεδονία

Όμιλος AKTOR: Παραδόθηκε το έργο αποκατάστασης της γέφυρας του Αξιού
Παραδόθηκε στην Εγνατία Οδό ΑΕ το έργο δομικής επάρκειας και συντήρησης της γέφυρας του Αξιού

Αναβαθμίστηκε η Μονάδα Επεξεργασίας Νερού της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές
Η Μονάδα Επεξεργασίας Νερού της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές τροφοδοτεί το 60% του Λεκανοπεδίου της Αττικής με νερό

Σιδηροδρομικοί: Τι πάει λάθος με τα τρένα στην Ελλάδα – Χτυπούν «καμπανάκι» σε κυβέρνηση και Hellenic Train
Ποιες είναι οι δράσεις που ζητούν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο ελληνικός σιδηρόδρομος και να λειτουργήσει με ασφάλεια

Υπουργείο Υποδομών για Γραμμή 4: «Κανένα ζήτημα ασφάλειας, καμία λάθος χάραξη»
H ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών μετά την αυτοψία του εργοταξίου της Γραμμής 4 του Μετρό στο ύψος του ΓΝΑ

Ομιλος AKTOR: Δόθηκε σε κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα της Παλιάς ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου
Ο Ομιλος AKTOR ανέλαβε την αποκατάσταση των ζημιών μετά από σοβαρή πυρκαγιά σε βυτιοφόρο της 8ης Ιουνίου 2024

Στο μισό τα αποθέματα νερού στην Αττική – Οι μεγάλες απώλειες και τα έργα για την υδροδότηση
Εντείνεται το πρόβλημα με την λειψυδρία στην Αττική – Τα αποθέματα υδάτων σε Μόρνο, Εύηνο, Μαραθώνα και Υλίκη

Σε… ράγες οι υποδομές και μεταφορές – Το στοίχημα με Δήμα και Κυρανάκη
Το στοίχημα των μεταρρυθμίσεων στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον νέο υπουργό Χρίστο Δήμα και αναπληρωτή Κωνσταντίνο Κυρανάκη