Ένας Ιάπωνας καθηγητής έχει αναπτύξει μια πρωτότυπη οθόνη τηλεόρασης που μπορεί να μιμηθεί τις γεύσεις των φαγητών, και ο χρήστης  μπορεί να τις… γεύεται χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του! Είναι ένα ακόμα βήμα προς τη δημιουργία μιας πολυαισθητηριακής εμπειρίας θέασης.

Η συσκευή, που ονομάζεται Taste the TV (TTTV), χρησιμοποιεί ένα καρουζέλ με 10 δοχεία με διαφορετικές γεύσεις τα οποία ψεκάζουν συνδυαστικά για να δημιουργήσουν τη γεύση ενός συγκεκριμένου φαγητού. Στη συνέχεια, το δείγμα γεύσης κυλά σε ειδικό φιλμ πάνω από μια επίπεδη οθόνη τηλεόρασης για να το δοκιμάσει ο θεατής.

Στην εποχή της COVID-19, αυτού του είδους η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται και αλληλεπιδρούν με τον έξω κόσμο, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Meiji, Homei Miyashita.

«Ο στόχος είναι να καταστήσουμε δυνατό για τους ανθρώπους να έχουν την εμπειρία να βιώσουν κάτι σα να τρώνε σε ένα εστιατόριο στην άλλη άκρη του κόσμου, ακόμη και όταν μένουν στο σπίτι», πρόσθεσε.

Κόστος 875 δολαρίων

Ο Miyashita συνεργάζεται με μια ομάδα περίπου 30 φοιτητών που έχουν δημιουργήσει μια ποικιλία συσκευών σχετιζόμενες με τη γεύση, συμπεριλαμβανομένου ενός πιρουνιού που κάνει το φαγητό πιο πλούσιο στη γεύση. Όπως σημείωσε, κατασκεύασε μόνος του την πρωτότυπη TTTV τον περασμένο χρόνο και ότι μια εμπορική έκδοση θα κόστιζε περίπου 875 δολάρια.

Οι πιθανές εφαρμογές περιλαμβάνουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για σομελιέ και μάγειρες, καθώς και παιχνίδια γευσιγνωσίας και κουίζ.

Ο Miyashita έχει επίσης συνομιλίες με εταιρείες σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας του ψεκασμού για διάφορες εφαρμογές όπως μια συσκευή που μπορεί να δημιουργήσει γεύση πίτσας ή σοκολάτας σε μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί.

Η φοιτήτρια του Meiji, Yuki Hou, 22 ετών, παρουσίασε το TTTV στους δημοσιογράφους, λέγοντας στην οθόνη ότι ήθελε να δοκιμάσει γλυκιά σοκολάτα. Μετά από μερικές προσπάθειες, μια αυτοματοποιημένη φωνή επανέλαβε την παραγγελία και το σύστημα ψεκασμού γεύσεων δημιούργησε το γευστικό δείγμα σε ένα πλαστικό φύλλο.

«Είναι γλυκό σαν σως σοκολάτας», είπε η φοιτήτρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»

Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη

Τεχνητή νοημοσύνη: Οι προβλέψεις της SAS για το 2025
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται εξειδικευμένη και βιώσιμη

Στελέχη και ειδικοί της SAS, εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα των δεδομένων και του AI, έκαναν προβλέψεις για τις τάσεις και τις βασικές επιχειρηματικές και τεχνολογικές εξελίξεις του 2025