Την πώληση της εταιρείας προϊόντων φροντίδας δέρματος E45 στην σουηδική φαρμακευτική εταιρεία Karo Pharma έναντι 200 εκατ. στερλίνων ανακοίνωσε η Reckitt Benckiser Group, ήτοι κορυφαία βρετανική πολυεθνική στον κλάδο των καταναλωτικών ειδών. Τα χρήματα θα επενδυθούν για την ανάπτυξη έτερων κλάδων στους οποίους η Reckitt θέλει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση.

Η E45 είναι μια ανερχόμενη εταιρεία που προσφέρει εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης για πολύ ξηρά και ευαίσθητα δέρματα και οι πωλήσεις της κυμαίνονται στα 43 εκατ. στερλίνες. Η πώληση της στην σουηδική φαρμακευτική αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

Η πώληση έρχεται σε συνέχεια της ανανέωσης του χαρτοφυλακίου της Reckitt, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια υπό τη νέα διοίκηση του Λάξμαν Ναρασιμχάν θέλει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε πιο επικερδείς κλάδους όπως είναι τα προϊόντα διατροφής, τα προϊόντα σεξουαλικής υγείας και τα βιταμινούχα σκευάσματα.

Θυμίζουμε πως η βρετανική εταιρεία αριθμεί brands όπως τα Durex, οι Strepsils, το Disprin, το Calgon, το Lysol, το Vanish, το Air Wick, τα Veet και βέβαια το Dettol, που ήταν από τα προϊόντα με τεράστιο άλμα πωλήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Νωρίτερα φέτος ο όμιλος είχε προχωρήσει στην πώληση του τμήματος παιδικών τροφίμων Mead Johnson έναντι 2,2 δισ. δολαρίων στην επενδυτική Primavera, ενώ πούλησε επίσης τη φίρμα των προϊόντων φροντίδας ποδιών Scholl στην επίσης αμερικανική επενδυτική Yellow Wood. Δημοσιεύματα επίσης έχουν εμφανίσει τον όμιλο να ενδιαφέρεται να πουλήσει επίσης τα προϊόντα αποτρίχωσης Veet και την γραμμή περιποίησης της Clearasil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή