Αυστηρές ποινές θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο που δρομολογεί η βρετανική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει φαινόμενα ρατσισμού και ρητορικής μίσους στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του, ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ όσοι εντοπίζονται να «ποστάρουν» online ραστιστικά σχόλια θα αντιμετωπίζουν ποινή απαγόρευσης εισόδου από τα γήπεδα όλης της χώρας που θα φτάνει έως τα δέκα χρόνια.

«Ο ρατσισμός είναι ανεπίτρεπτος και για πολύ καιρό το ποδόσφαιρο είχε συνδυαστεί με απεχθείς διακρίσεις. Όσοι λοιπόν ευθύνονται για ρατσιστικές διακρίσεις online θα πρέπει να τιμωρούνται» σχολίασε ο Βρετανός πρωθυπουργός αποκαλύπτοντας πως θα αντιμετωπίζουν απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα σε Αγγλία και Ουαλία από τρία έως δέκα χρόνια.

Η νέα νομοθεσία που βρίσκεται στα σκαριά θα περιλαμβάνει τη διεύρυνση των απαγορεύσεων που αφορούν τη βία και τη διατάραξη της τάξης, ώστε να «αγκαλιάζει» και ρητορική του μίσους διαδικτυακά ή όχι μόνο. Έτσι, θα περιλαμβάνει και όσους έχουν ήδη καταδικαστεί εκτός κερκίδας για πράξεις όπως άσκηση βίας, διατάραξης ειρήνης, κλοπές φθορά περιουσίας και ρατσιστικές ή ομοφοβικές επιθέσεις.

Πρόκειται για μια τροποποίηση στο σημερινό νομοθετικό πλαίσιο που είχε αναγγείλει ο πρόεδρος Τζόνσον ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, όταν η απογοήτευση των φιλάθλων για την ήττα της εθνικής ομάδας στο EURO και πιο συγκεκριμένα στα πέναλτι είχε πυροδοτήσει μια άνευ προηγουμένου ρατσιστική επίθεση κατά των τριών μαύρων παικτών που τα είχαν χάσει. Οι λεκτικές αυτές επιθέσεις διαδικτυακά είχαν προκαλέσει αντιδράσεις εγείροντας το θέμα του ρατσισμού στα γήπεδα και η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί πως θα ασχοληθεί με το πρόβλημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΠΑΣΟΚ: Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή νέου προέδρου
Επικαιρότητα |

Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Οι τελευταίες κινήσεις των 6 υποψήφιων

Ο κάθε ψηφοφόρος θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 3 ευρώ, και σε περίπτωση δεύτερου γύρου δεν καλείται να τα πληρώσει ξανά – Εάν κάποιος δεν ψηφίσει στον πρώτο γύρο δεν έχει δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο