Στην τελική ευθεία για τη λήξη του 2021 βρίσκεται από σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο και η ισορροπία στα τρέχοντα επίπεδα είναι η κανονικότητα κυριαρχεί για ακόμη έναν μήνα.

Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,24% στις 888,38 μονάδες, με τον τζίρο μόλις στα 2 εκατ. ευρώ.

Το μέχρι τώρα +10% του γενικού δείκτη στο ΧΑ δημιουργεί μεν μια ικανοποίηση, αλλά η μεγάλη αποτυχία του έτους να διαπεραστούν οι 930 μονάδες συντηρούν την επιφυλακτικότητα και την εσωστρέφεια της αγοράς.

Την ίδια ώρα, η χρονιά μπορεί να κλείνει με ικανοποιητικά κέρδη, αλλά αν κάποιος κοιτάξει τους επιμέρους τίτλους θα καταλάβει ότι οι λιγότερο δεικτοβαρείς τίτλοι είχαν σημαντικές αποδόσεις, αποτυπώνοντας την επιλεκτικότητα πολλών χαρτοφυλακίων με βάση την αξία και τις προοπτικές.

Πλέον η απουσία πολλών χαρτοφυλακίων καθιστά τις τελευταίες συνεδριάσεις του έτους μάλλον διαδικαστικού χαρακτήρα.

Η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να παίρνει τον τόνο από τα μεγαλύτερα διεθνή χρηματιστήρια, τα οποία εμφανίζουν έντονα σημάδια κόπωσης εν μέσω της «χώνεψης» των ιστορικών υψηλών τα οποία πέτυχαν φέτος.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Coca Cola ασκεί πιέσεις στην αγορά με το -1,20% που σημειώνει, όπως και τα Ελληνικά Πετρέλαια με το -1,15%, ενώ αρνητικά επιδρούν και οι Eurobank, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Λάμδα, Aegean, Alpha Bank και Εθνική. Στον αντίποδα, θετικά λειτουργούν οι Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών