Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς ο Dow Jones βρήκε τις δυνάμεις να συνεχίσει για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση την άνοδό του, κόντρα στις διορθωτικές κινήσεις που δέχτηκαν σήμερα οι S&P 500 και Nasdaq.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,26% στις 36.398 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,10% στις 4.786 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,56% στις 15.781 μονάδες.

Πέραν όμως της σημερινής διόρθωσης του μεγαλυτέρου μέρους της αγοράς, ουδείς μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι ο S&P 500 έχει καταρρίψει το ιστορικό του ρεκόρ 69 φορές φέτος, καλύπτοντας μάλιστα σημαντικό έδαφος από τη μεγάλη διόρθωση που επήλθε κατά την εμφάνιση της παράλλαξης Όμικρον στα τέλη Νοεμβρίου. Βέβαια, όπως όλα δείχνουν η Όμικρον της Covid 19 δεν θα οδηγήσει σε δρακόντεια μέτρα περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας.

Έρευνα από τη Νότια Αφρική έδειξε επίσης ότι οι λοιμώξεις από την Όμικρον μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ανοσίας στο παλαιότερο στέλεχος Delta της Covid.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι αγορές είχαν δεχτεί σοβαρές αναταράξεις στα τέλη Νοεμβρίου, εν μέρει λόγω της ανόδου της παραλλαγής Όμικρον, αλλά έκτοτε ανέκαμψαν καθώς οι κυβερνήσεις απέφευγαν σε μεγάλο βαθμό να επαναφέρουν τα lockdown και τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Έτσι και σε επίπεδο τίτλων, αυτοί που ξεχώρισαν είχαν να κάνουν με την Covid. Τόσο η Pfizer όσο και η Moderna σημείωσαν απώλειες 2% και 2,2% αντίστοιχα, ενώ απώλειες σημείωσαν και οι τίτλοι των κατασκευαστών chip, με την Nvidia να υποχωρεί κατά 2% και την Applied Materials να χάνει 1,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street