Σε συμφωνία με τα εργατικά συνδικάτα κατέληξε η ισπανική Telefonica προκειμένου να δρομολογήσει περικοπές της τάξεως του 15% του προσωπικού της από τη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα, η μείωση του προσωπικού στην Ισπανία θα αφορά πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Υπολογίζεται πως με την περικοπή 2.700 θέσεων εργασίας σε ένα περιβάλλον σκληρού ανταγωνισμού, η εταιρεία θα διασφαλίσει την εξοικονόμηση κεφαλαίων ύψους άνω των 230 εκατ. ευρώ από το 2023. Αν και ο αντίκτυπος στις δαπάνες της εταιρείας θα φανεί ήδη από την ερχόμενη χρονιά, καθώς οι εθελούσιες αποχωρήσεις θα ξεκινήσουν από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε όλους τους εργαζομένους που έχουν γεννηθεί έως το 1967 και θα έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 15 χρόνια προϋπηρεσίας στην εταιρεία. Αν και σε ορισμένους στρατηγικούς τομείς οι περικοπές θα είναι πιο επιλεγμένες.

Η Telefonica είναι η τρίτη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία στην Ευρώπη με 18.500 εργαζομένους μόνο στην Ισπανία. Αν και σε παγκόσμιο επίπεδο το προσωπικό της φτάνει τους 114.000.

Το σχέδιο της ισπανικής εταιρείας έρχεται σε συνέχεια ανάλογων προγραμμάτων που έχουν ήδη δρομολογήσει ανταγωνίστριες εταιρείες όπως η Vodafone και η Orange, μέσα στη χρονιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
ΗΠΑ – Κίνα: Τον Λευκό Οίκο θα επισκεφθεί ο Σι Ζινπίνγκ – «Μια νέα εμπορική συμφωνία είναι πιθανή»
Διεθνή |

ΗΠΑ – Κίνα: Τον Λευκό Οίκο θα επισκεφθεί ο Σι Ζινπίνγκ – «Μια νέα εμπορική συμφωνία είναι πιθανή»

Οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια – Τώρα ο Τραμπ μιλά για εμπορική συμφωνία αφού πρώτα επέβαλε δασμούς στα κινεζικά προϊόντα

Ο Ντόναλντ Τραμπ, η Ευρώπη και το νέο «στοίχημα» του Εμανουέλ Μακρόν
Διεθνή |

Ο Ντόναλντ Τραμπ, η Ευρώπη και το νέο «στοίχημα» του Εμανουέλ Μακρόν

Σε μια Ευρώπη διχασμένη, με έλλειμμα ηγεσίας και γεωπολιτικά αποδυναμωμένη, ο εσωτερικά αμφισβητούμενος Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θέλει να πάρει τα «ηνία», έχει όμως νέους ανταγωνιστές