![ΑΑΔΕ – Διευκρινίσεις για τα τέλη – Έρχεται «γενναία» παράταση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/kolokithas-telh-768x432-1.jpg)
Με αφορμή ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί προς την ΑΑΔΕ, αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας που αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ έχει δηλωθεί ακινησία του οχήματος, πηγές προσκείμενες στην ΑΑΔΕ δήλωσαν ότι «εάν έχει δηλωθεί το όχημά εμπρόθεσμα σε ακινησία, ο ιδιοκτήτης να αγνοήσει το ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας.
Το ειδοποιητήριο αναρτάται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, μόνο στην περίπτωση που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει στην άρση της ακινησίας».
Τη ίδια ώρα πάντως, το υπουργείο Οικονομικών, εξετάζει την παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Στο υπουργείο Οικονομικών θα περιμένουν την ροή των πληρωμών για να αποφασίσουν την έκταση της παράτασης η οποία θα καλύψει και την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας η οποία ήδη από πέρυσι γίνεται «εικονικά» και ηλεκτρονικά χωρίς δηλαδή να χρειάζεται κάποιος να προσκομίσει τις πινακίδες στην Δ.Ο.Υ.
Σκυλακάκης: Τέλη κυκλοφορίας, όπως λέμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα
Πέρσι η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας του 2022 είχε λάβει παράταση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.
Τονίζεται πως η καθυστέρηση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας συνεπάγεται τον διπλασιασμό τους.
Η πλατφόρμα myCAR
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι ιδιοκτήτες οχημάτων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2022 που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Φέτος, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, τα ειδοποιητήρια περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ. σε ό,τι αφορά την πληρωμή τους.
Πρακτικά, σκανάροντας τον κωδικό QR, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να πληρώσουν άμεσα μέσω web banking και από το κινητό τους τηλέφωνο το ποσό που τους αναλογεί για τα τέλη κυκλοφορίας 2022.
Παράλληλα, όσοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο, θα μπορούν να πληρώνουν το τίμημα των τελών κυκλοφορίας στις τράπεζες. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.
Το ύψος των τελών κυκλοφορίας
Σε ό,τι αφορά στο ύψος των τελών κυκλοφορίας για τα παλαιότερα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας έως 30/10/2010, τα τέλη υπολογίζονται με βάση την παλαιότητα και τα κυβικά του κινητήρα. Ειδικότερα:
- από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000
- από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2001 έως το 2005
- από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2006 έως το 2010.
Για τα αυτοκίνητα με άδεια κυκλοφορίας από 1η Ιανουαρίου 2011 τα τέλη υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Γυναίκες: Μεγαλύτερη συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια – Τι προβλέπει το υπό ψήφιση ν/σ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/men-women-work-768x505-1-600x395.jpg)
Περισσότερες γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια - Τα κριτήρια
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου θεσμοθετείται υποχρεωτική συμμετοχή των γυναικών σε ποσοστό τουλάχιστον κατά 33% στα ΔΣ των εισηγμένων εταιρειών
![Εκπαιδευτικοί: Οι 12 κατηγορίες που συνταξιοδοτούνται φέτος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/01/classroom-g3161c1391_1920-600x428.jpg)
Ποιες κατηγορίες εκπαιδευτικών συνταξιοδοτούνται φέτος
Οι πλέον κερδισμένοι είναι όσοι αποχωρούν με 40ετία ασφάλισης και πληρωμένων εισφορών
![Μισθωτοί-συνταξιούχοι: Ποια εισοδήματα, παροχές και αποζημιώσεις δεν πιάνει το ραντάρ της εφορίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/forologikesdiloseis-600x354.jpg)
Ποια εισοδήματα, παροχές και αποζημιώσεις δεν πιάνει το ραντάρ της εφορίας
Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα των φορολογικών δηλώσεων – Η λίστα με τα αφορολόγητα εισοδήματα για μισθωτούς και συνταξιούχους
![Τραπεζοϋπάλληλοι: Συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/otoe.jpg)
Πρώτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες για τη συλλογική σύμβαση - Τι συζήτησαν
Αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών δικαιωμάτων ζητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι - Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με τις τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ
![ΕΝΦΙΑ: Πάνω από 110.000 δικαιούχοι απαλλαγής για τα έτη 2023 και 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/εν-600x400.jpg)
Ποια ακίνητα απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2023 και 2024
Στην ανάρτηση νέων πράξεων προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2023 και 2024 προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
![Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Δηλώνει αναρμόδιο για τα αναδρομικά των συνταξιούχων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/syntaxiouhoi-600x400.jpg)
Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Δηλώνει αναρμόδιο για τα αναδρομικά των συνταξιούχων
Αναδρομικά θα λάβουν όσοι συνταξιούχοι δημοσίου τομέα είχαν προσφύγει μέχρι 21/7/2020 στα διοικητικά δικαστήρια.
![ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Το 74% των εργαζομένων νιώθει σωματική εξάντληση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ergazomenos-1024x698-1-600x409.jpg)
Ενας στους δύο εργαζομένους καταπονείται σωματικά - Τι δείχνει έρευνα της ΓΣΕΕ [γραφήματα]
Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ διενήργησε έρευνα για την ποιότητα της εργασίας στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις στην υγεία των εργαζόμενων - Τι αποκαλύπτει
![«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Από σήμερα οι αιτήσεις στις τράπεζες για άτοκα δάνεια έως 25.000 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/evakinita-2-600x400.jpg)
«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Πώς θα λάβετε άτοκο δάνειο μέχρι 25.000 ευρώ
Τα «κλειδιά» του νέου προγράμματος - Οι όροι για να αναβαθμίσετε το σπίτι ή το εξοχικό σας
![Σαντορίνη: Ειδικά μέτρα για τους εργαζόμενους – Τι περιλαμβάνουν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στη Σαντορίνη
Όλες οι επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα δύνανται να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους για την περίοδο από 1η Φεβρουαρίου έως 3η Μαρτίου 2025
![Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Από 1η Μαρτίου υποχρεωτικήσε τουρισμό και εστίαση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/karta-ergasias3-600x352.jpg)
Νέο τοπίο σε τουρισμό και εστίαση - Ποιες αλλαγές έρχονται με την ψηφιακή κάρτα
Aπό την 1η Μαρτίου του 2025, η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα ενταχθεί στον τουρισμό και την εστίαση. Το μέτρο έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2024, παρέχοντας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Eννέα ερωτήσεις […]