![Apple – Έτοιμη να σπάσει το φράγμα των 3 τρισ. δολαρίων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/11/apple-1.jpg)
Στο κατώφλι του μέγα στόχου των 3 τρισ. δολαρίων βρίσκεται η χρηματιστηριακή αξία της Apple, που με τον τρόπο αυτό θα «κλείσει» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά!
Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός μετρά πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις με κέρδη, ενώ ανοδικά κινείται και σήμερα προσυνεδριακά.
Χθες η μετοχή έκλεισε στα 180,33 δολάρια, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και στα 182,13 δολάρια, ήτοι μια… ανάσα από τον στόχο των 182,86 δολαρίων που θα μεταφραστεί σε συνολική χρηματιστηριακή αξία ύψους τριών τρισ. δολαρίων.
Αν το πετύχει, κάτι που φαίνεται εφικτό, θα είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που φτάνει σε τέτοιο μέγεθος. Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό πως για την πορεία της από τα 2 στα 3 τρισ. δολάρια χρειάστηκε λιγότερο από ενάμισι χρόνο! Η εταιρεία “έσπασε” το φράγμα των 2 τρισ. δολάριων, τον Αύγουστο του 2020.
Θα είναι το αποκορύφωμα μιας ήδη εξαιρετικής χρονιάς, κατά τη διάρκεια της οποίας η μετοχή της Apple ανέβηκε κατά περίπου 36%. Τα δε, κέρδη της μετοχής της ξεπερνούν το 200% από την έναρξη της πανδημίας και την εκτίναξη που παρουσίασαν οι τεχνολογικές εταιρείες λόγω του… κλεισίματος στο σπίτι που προκάλεσε η κρίση, τα περιοριστικά μέτρα και η τηλεργασία.
Κατά την πρώτη χρονιά της πανδημίας, το 2020, τα συνολικά έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν σε 274,5 δισ. δολάρια, ενώ φέτος εκτοξεύτηκαν πάνω από τα 365 δισ. δολάρια.
Μάλιστα παρά το γεγονός πως ήδη τα φυσικά καταστήματα της παρουσιάζουν πρόβλημα λόγω της επέλασης της Όμικρον –ενδεικτικά χθες η εταιρεία έκλεισε όλα τα καταστήματα της στη Νέα Υόρκη– οι πωλήσεις της παραμένουν ανθηρές με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να παραμένουν θετικές και για τη νέα χρονιά. Μάλιστα η JPMorgan έχει αυξήσει την τιμή στόχο της ετιαρείας στα 210 δολάρια
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Golden Visa: Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία μετά από μεγάλες καθυστερήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/ot_golden_visa24_1-600x352.png)
Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία Golden Visa μετά από μεγάλες καθυστερήσεις
Η Πορτογαλία επισπεύδει τις αιτήσεις για Golden Visa μεταβαίνοντας από ένα σύστημα ψηφιακής υποβολής αιτήσεων
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων