
Στο 85%-90% κυμαίνεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος. Με βάση τις κρατήσεις, οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν να αποχαιρετήσουν το 2021 και να υποδεχτούν το 2022 στο νομό Ιωαννίνων, το Πήλιο, την ορεινή Αρκαδία, την Αράχωβα, τα Λουτρά Πόζαρ αλλά και στις πόλεις όπου έχουν στηθεί χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα.
Ανάλογη με την πληρότητα του τριημέρου της Πρωτοχρονιάς ήταν η εικόνα στα ξενοδοχεία και το τριήμερο των Χριστουγέννων, ενώ αντίθετα για τα Θεοφάνεια οι κρατήσεις δεν ξεπερνούν το 60% καθώς οι ταξιδιώτες περιμένουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή για την κράτησή τους, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τάσιος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm».
Οι εορταστικές κρατήσεις προέρχονται από Έλληνες, αφού λόγω της πανδημίας και των μέτρων, το ποσοστό του εισερχόμενου τουρίστα δεν ξεπερνά το 5%. «Τις γιορτές του 2019, ο εισερχόμενος τουρισμός ήταν 30%. Στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν επισκέπτες από τα Βαλκάνια, από Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, αλλά και από το Ισραήλ, στη δε Αθήνα από χώρες της Ευρώπης. Στη βόρεια Ελλάδα ήταν στο “παιχνίδι” επίσης η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη. Φέτος, ο εισερχόμενος τουρίστας δεν ξεπερνάει το 5% κι αυτό οφείλεται στην πανδημία και τα μέτρα που ισχύουν παντού», υπογράμμισε ο κ. Τάσιος.
Ο πρόεδρος της ΠΟΞ σημείωσε πως το 2021 «κλείνει στα ξενοδοχεία με πληρότητα περίπου 50%-60% σε σχέση με το 2019» και με αφορμή τους μήνες που ακολουθούν μετά τις γιορτές, συμπλήρωσε πως «έχει ανοίξει ένας διάλογος με την κυβέρνηση για μέτρα στήριξης. Το βασικότερο είναι το ενεργειακό που εκτοξεύτηκε και δεν βοηθά για να κάνουμε και καλύτερες τιμές».
Ο κ. Τάσιος εξέφρασε, ωστόσο, την αισιοδοξία ότι το νέο έτος τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από τον Απρίλιο και μετά: «Το 2021 ήταν μια χρονιά ορόσημο σε σχέση με την επιβίωσή μας. Δείξαμε τη δυναμική και την ενότητα του κλάδου. Ανοίξαμε τον Μάιο με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και έμεινε ο κόσμος ευχαριστημένος. Μπαίνουμε στο 2022 με μια αισιοδοξία, ευελπιστούμε ότι θα πάει καλύτερα από τον Απρίλιο και μετά».


Latest News
![Airbnb: Ποιοι ελληνικοί προορισμοί θα γεμίσουν το Πάσχα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/Airbnb-to-vima-600x399.jpg)
Airbnb: Ποιοι ελληνικοί προορισμοί θα γεμίσουν το Πάσχα [γράφημα]
Oι τάσεις για το Πάσχα και η ζήτηση για την ελληνική πρωτεύουσα - Πώς θα κινηθούν οι κρατήσεις για Airbnb
![Ξενοδοχεία: Άλμα 40% στις αξίες την τελευταία τετραετία – Πανευρωπαϊκή πρωτιά [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/ksenodoxio-600x399.jpg)
Πόσο «πλούτισαν» τα ξενοδοχεία της Αθήνας την τελευταία 4ετία [γραφήματα]
Τα ξενοδοχεία της Αθήνας εμφανίζουν και τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης σε ετήσια βάση από το 2015-2024

Κραυγή αγωνίας για τον τουρισμό της Σαντορίνης - Γιατί κινδυνεύει η έναρξη της σεζόν
Αγωνία στους επιχειρηματίες της φιλοξενίας και της κρουαζιέρας για την πορεία της τουριστικής κίνησης - Τι ζητούν οι επιχειρηματικοί φορείς

Ο «ανεκμετάλλευτος πλούτος» του συνεδριακού τουρισμού - Έσοδα έως 7 δισ. τον χρόνο
Ο συνεδριακός τουρισμός φέρνει αυτή τη στιγμή έσοδα 2 δισ. σε ετήσια βάση στην Ελλάδα - Τεράστιες οι προοπτικές ανάπτυξης

H Intercontinental ανοίγει νέο ξενοδοχείο στην Κρήτη - Ντεμπούτο για την Vignette Collection στα Χανιά
Η Intercontinental επεκτείνει στην Ελλάδα την ταχέως αναπτυσσόμενη αλυσίδα Vignette Collection

Ρευματοκλοπές στον κλάδο της εστίασης και φιλοξενίας - Τι δείχνουν οι έλεγχοι
Σε ορισμένες περιπτώσεις γνωστών αλυσίδων καταστημάτων, το ποσοστό διαπιστωμένων ρευματοκλοπών ξεπέρασε το 50% επί του αριθμού των παροχών που ελέγχθηκαν

Καλπάζουν Ρόδος και Κρήτη, υποχωρεί η Σαντορίνη – Τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν
Αθλητής με ταλέντο αλλά χωρίς προπόνηση ο ελληνικός τουρισμός, εκτιμά ο Γιάννης Χατζής πρόεδρος της ΠΟΞ

Πλέει προς νέα ρεκόρ η κρουαζιέρα - Πάνω απο 5.200 call στα ελληνικά λιμάνια
Για το 2025 αναμένεται αύξηση της κίνησης και η πρόβλεψη είναι για 5,8 εκατομμύρια επιβάτες σε 5.290 αφίξεις πλοίων στα ελληνικά λιμάνια

Νέα τουριστική επένδυση 120 εκατ. στην Κρήτη από τις οικογένειες Σμπώκου-Βασιλάκη
Τουριστικό συγκρότημα στη θέση «Σκούρος» στα νότια του νομού Ηρακλείου

«Τουρισμός για όλους 2025»: Τα 16 βήματα που ξεκλειδώνουν τα vouchers για διακοπές
Στις 10 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2025»