Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς στην Ευρώπη υπήρξαν πιέσεις από τους πωλητές, απέναντι στη γενικευμένη πλέον εξάπλωση της νέας παραλλαγής Omicron της Covid 19, αλλά η επαναφορά του FTSE 100 στο Λονδίνο από τις αργίες των Χριστουγέννων συνοδεύτηκε με σημαντικά κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 σημείωσε πτώση σχεδόν 0,2%, με αρκετούς κλάδους του να κλείνουν σε αρνητικά εδάφη. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,66% στις 7.420 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,70% στις 15.852 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,27% στις 7.161 μονάδες.

Πάντως η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας παραμένει, καθώς στο Ηνωμένο Βασίλειο στην αρχή αυτής της εβδομάδας, οι μολύνσεις εξακολουθούσαν να ξεπερνούν τις 100.000, ενώ η Γαλλία ανέφερε επίσης κρούσματα πάνω από το ψυχολογικό αυτό όριο για πρώτη φορά. Μάλιστα, οι γαλλικές αρχές ανέφεραν νέο ιστορικό ρεκόρ κρουσμάτων, ήτοι 179.807 την Τρίτη.

Επίσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα ότι “ο κίνδυνος που συνδέεται με τη νέα παραλλαγή Omicron παραμένει πολύ υψηλός”, αν και επισήμανε ότι τα δεδομένα από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Δανία αφήνουν να εννοηθεί η μείωση του κινδύνου να χρειαστεί εισαγωγή σε νοσοκομείο σε περίπτωση μόλυνσης από την Omicron, σε σύγκριση με τη Delta.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές