
Εντός των επόμενων ημερών, μάξιμουμ εβδομάδων, αναμένεται η έγκριση στις ΗΠΑ της χορήγησης τρίτης ενισχυτικής δόσης εμβολίου και στην κατηγορία των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών, σύμφωνα με τον επικεφαλής του CDC.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στο CNN, επικεφαλής του Centers for Disease Control and Prevention επιβεβαίωσε πως επίκειται το πράσινο φως από τον FDA, κάτι που σημαίνει πως αμέσως μετά θα ακολουθήσει η οριστική έγκριση από το CDC.
Θυμίζουμε πως ήδη έχει εγκριθεί και ξεκινήσει η χορήγηση τρίτης δόσης στους εφήβους ηλικίας 16 και 17 ετών με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, οπότε ήταν αναμενόμενο πως η βεντάλια των ενισχυτικών δόσεων θα συνεχίσει να διευρύνεται. Ωστόσο, με την επέλαση της Όμικρον να έχει επιβαρύνει την επιδημιολογική κατάσταση, οι διαδικασίες έχουν επιταχυνθεί και μέσα στις γιορτές.
Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του CDC η Όμικρον είναι πλέον το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ, έχοντας μέσα σε τρεις εβδομάδες πάει από το 7% στο 23% των κρουσμάτων και τελικά στο 59%.
Σε απάντηση της εκτίναξης των κρουσμάτων, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τη διανομή περίπου 500 εκατ. τεστ κορωνοϊού στους πολίτες, αν και η διαδικασία κυλά αργά λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν.


Latest News

Εξοπλιστικό: Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την Άμυνα
Κόντρα κορυφής αναμένεται σήμερα στη Βουλή, στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στις 11:00, για την αμυντική πολιτική της χώρας

Γαλάζιο αντάρτικο για τις αυξήσεις στους ενστόλους
Νυν και πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ βάλλουν κατά του Μαξίμου και του υπ. Οικονομικών ζητώντας την επέκταση του δημοσιονομικού μέτρου σε ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό και Πυροσβεστική

Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ - Θρυλικός ηθοποιός του Batman και του Top Gun
Σε ηλικία 65 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ.

ΚΕΦΙΜ: Τα προβλήματα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περί ευθύνης υπουργών – Οι τρόποι επίλυσης
Τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης του ΚΕΦΙΜ

Σε μία πλατφόρμα όλες οι διαθήκες
Για πρώτη φορά δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο για ιδιόγραφες διαθήκες - Για ταχύτητα, ασφάλεια, μυστικότητα και αποσυμφόρηση δικαστηρίων μιλάει η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών

Τα ήξεις αφήξεις του Ντόναλντ Τραμπ
Προχθές τα είχε με τον Πούτιν, μετά επιτέθηκε ξανά στον Ζελένσκι ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει πως ενδεχομένως να διεκδικήσει τρίτη θητεία παρά τα όσα λέει το αμερικανικό Σύνταγμα

Οι γυναίκες έχουν το λόγο - Καμπάνια του ΣΕΛΠΕ
Οι γυναίκες δεν περιμένουν να πάρουν θέση-την διεκδικούν-την δημιουργούν-την κατακτούν -Tο μήνυμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας(ΣΕΛΠΕ)

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS - Σε BBB, σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση 2 βαθμίδων και η σταθερή τάση αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές και συνεχείς βελτιώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου του Ομίλου