
«Η άμεση εφαρμογή των νέων μέτρων στην εστίαση φέρνει προ εκπλήξεων τους επαγγελματίες», τόνισε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Γιάννης Βουτσινάς, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΕΠ), σχετικά με τα επικείμενα μέτρα στην εστίαση.
Και πρόσθεσε: «Είναι απαραίτητο να αναζητηθούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και κυρίως να μην αιφνιδιάζεται η αγορά. Ήδη οι επαγγελματίες τηρούν σε συντριπτικό ποσοστό τα μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση καταγράφοντας μείωση τζίρου και μεγάλη απώλεια εσόδων. Η Πολιτεία από την πλευρά της θα πρέπει να προστατεύσει τις επιχειρήσεις στο σύνολο τους και ειδικά αυτές που δραστηριοποιούνται στην εστίαση, καθώς είναι τα μεγάλα θύματα της πανδημίας.»
Η δήλωση του Γιάννη Βουτσινά
«Μόλις το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας ανακοίνωνε επισήμως ότι τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από 3 Ιανουαρίου.
Οι επαγγελματίες κινήθηκαν σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις και έκαναν τις παραγγελίες τους και τον προγραμματισμό τους για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.
Η ξαφνική ανατροπή του σχεδιασμού και το ενδεχόμενο άμεσης εφαρμογής των νέων μέτρων, φέρνει τους επαγγελματίες σε δύσκολη θέση.
Απαιτείται από την πλευρά της κυβέρνησης και των ελεγκτικών μηχανισμών να υπάρχει ευελιξία.
Είναι απαραίτητο να αναζητηθούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και κυρίως να μην αιφνιδιάζεται η αγορά. Ήδη οι επαγγελματίες τηρούν σε συντριπτικό ποσοστό τα μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση καταγράφοντας μείωση τζίρου και μεγάλη απώλεια εσόδων.
Η Πολιτεία από την πλευρά της θα πρέπει να προστατεύσει τις επιχειρήσεις στο σύνολο τους και ειδικά αυτές που δραστηριοποιούνται στην εστίαση, καθώς είναι τα μεγάλα θύματα της πανδημίας.
Αναμένουμε να δούμε άμεσα και μέτρα για την προστασία των επιχειρήσεων γιατί κάθε απώλεια στην επιχειρηματικότητα σημαίνει και απώλειες στην οικονομία, την εργασία και εν κατακλείδι στο σύνολο της κοινωνίας.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι η κορυφαία προτεραιότητα. Ωστόσο δεν πρέπει να υποβαθμίζεται και η ανάγκη ύπαρξης των επιχειρήσεων από τις οποίες ζουν τα εκατομμύρια των εργαζομένων στην χώρα μας.»


Latest News

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια

Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία είναι κοντά αλλά την εμποδίζει ο Ζελένσκι
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια Συμφωνία, αλλά ο άνθρωπος που «δεν έχει χαρτιά να παίξει» θα πρέπει τώρα, επιτέλους, να ΤΟ ΚΑΝΕΙ»