Σημαντική στήριξη από τον κλάδο της τεχνολογίας βρήκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, με την αγορά του Χονγκ Κονγκ να ηγείται της ανόδου, αν και η διάρκεια της συνεδρίασης ήταν μικρότερη σήμερα λόγω της ημιαργίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άλμα 1,24% στις 23.397,67 μονάδες, κλείνοντας το έτος με απώλειες περίπου 14%. Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν ανοδικά, με τον Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο 0,59% στις 3.640,47 μονάδες ενώ ο Shenzhen Component κατέγραψε κέρδη 0,413% στις 14.857,35 μονάδες.

Στον αντίποδα, ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία διολίσθησε 0,92% και έκλεισε στις 7.444,60 μονάδες. Ο δείκτης Straits Times της Σιγκαπούρης υποχώρησε οριακά για να ολοκληρώσει την ημέρα διαπραγμάτευσης στις 3.123,68 μονάδες.

Οι μετοχές των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν μεγάλα κέρδη, με την Alibaba να σημειώνει άνοδο 8,19% και τη Meituan να ενισχύεται κατά 3,21%. Η Tencent σημείωσε άνοδο 3,02%. Ο δείκτης Hang Seng Tech κέρδισε 3,57% στις 5.670,96 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η δραστηριότητα των εργοστασίων στην Κίνα επιταχύνθηκε τον Δεκέμβριο, με τον επίσημο Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) να ανέρχεται στις 50,3 μονάδες για αυτόν τον μήνα από το 50,1 τον Νοέμβριο. Αυτό ήταν πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών που περίμεναν ότι η δραστηριότητα θα υποχωρούσε οριακά κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι αγορές στην Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη έκλεισαν νωρίς σήμερα, τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του έτους. Σε άλλες χώρες της Ασίας, οι αγορές στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα ήταν κλειστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές