
Η κυβέρνηση θα τροποποιεί τα μέτρα στήριξης προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση ανάλογα και με τις εξελίξεις στη δημόσια υγεία επισήμανε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.
«Μιλάμε για κάποιες αναστολές συμβάσεων, είναι αυτά τα μέτρα που έχουμε συνηθίσει να λαμβάνονται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Εστιάζονται σε δραστηριότητες που θίγονται από τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση (μπαρ, καταστήματα, εστίασης, κλπ). Για κάθε εργαζόμενο που τίθεται σε αναστολή εργασίας θα καταβάλλονται 534 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα απολύεται ο εργαζόμενος. Αυτό θα αφορά όσους εργαζόμενους συνήψαν σύμβαση εργασίας μέχρι και θες που ανακοινώθηκε το συγκεκριμένο μέτρο» ανέφερε.
Δεύτερον, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι επεκτείνεται το πρόγραμμα «Συνεργασία» (αφορά επιχειρήσεις αερομεταφορών, αεροδρόμιο) που το κράτος καλύπτει ένα μέρος του κόστους της λειτουργίας καθώς έχουν πληγεί ιδιαίτερα αυτές οι δραστηριότητες, και το μέτρο αυτό επεκτείνεται έως και το τέλος Μαρτίου. «Υπάρχει ειδικό μέτρο για μουσικούς, θα έχουμε επίσης κυλιόμενο ωράριο στον ιδιωτικό τομέα πέραν του λιανεμπορίου που ήδη ισχύει, μετά συμφωνίες εργοδοτών – εργαζομένων για να μην προσέρχονται οι εργαζόμενοι την ίδια ώρα στα ΜΜΜ».
Εξήγησε ακόμα ότι σε περιπτώσεις που μπορεί να καταστεί δυνατό, σε περιπτώσεις όπως είναι οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές, υπάρχει πρόβλεψη για τηλεργασία μέχρι και 50% μετά από συνεννοήσεις που θα γίνουν στην επιχείρηση.
Κατώτατος μισθός
Για τον κατώτατο μισθό ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο ΣΚΑΙ δεσμεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι θα δουν στις τσέπες τους κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης. Εξήγησε ότι θα δοθεί πρόσθετη αύξηση το α’ εξάμηνο του 2022 όπως έχει δηλώσει κι ο πρωθυπουργός.
«Η διαδικασία θα εκκινήσει νωρίς μέσα στη χρονιά ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις το συντομότερο, σταθμίζοντας και τις αντοχές της οικονομίας» τόνισε. «Δεν διεκδικούμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά και δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν» παρατήρησε.
Εκκρεμείς συνταξιοδοτήσεις
Σε ό,τι αφορά τις συνταξιοδοτήσεις, ο υπουργός ανέφερε ότι «το 2019 είχαμε 130.000 αποφάσεις για συνταξιοδοτήσεις, ανέβηκαν στις 161.000 το 2020. Φέτος θα πάμε στις 225.000 αποφάσεις ρεκόρ μακράν όλων των εποχών του ΕΦΚΑ». «Υπάρχουν ακόμα εκκρεμή ζητήματα, αλλά έχουμε θέσει τις βάσεις να λύσουμε το θέμα αυτό έως το τέλος του εξαμήνου του 2022» διαβεβαίωσε.


Latest News

Τα 12 SOS για προθεσμίες, εκπτώσεις και δόσεις στις φετινές φορολογικές δηλώσεις
Τι ισχύει στις νέες φορολογικές δηλώσεις για τις αυτόματες δηλώσεις, τους συζύγους, τους κατοίκους εξωτερικού, τις δηλώσεις με επιφύλαξη

Ποια ειναι τα 30 «κλειδιά» στη φορολογική δήλωση για λιγότερο φόρο
Βήμα - βήμα η συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα

Με καθυστέρηση έως τρία χρόνια η καταβολή των επικουρικών
Ποια μέτρα έχουν ενεργοποιηθεί ώστε να εκδοθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι επικουρικές συντάξεις και να μπει τέλος σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους

Έφτασε ο ΕΝΦΙΑ - Πώς να διορθώσετε τα λάθη και να μειώσετε τον φόρο
Tις επόμενες μέρες θα ανοίξει την ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9

Τα 15 SOS για τις μεταβιβάσεις ακίνητων - Πώς θα πληρώσετε λιγότερο φόρο
Απαντήσεις και λύσεις στα ερωτήματα – απορίες που βασανίζουν τους φορολογουμένους όταν ξεκινούν τη διαδικασία να μεταβιβάσουν ακίνητα ή σχεδιάζουν να αποκτήσουν πρώτη κατοικία

Πόσο αυξάνονται οι μισθοί μετά την κατάργηση των εισφορών για υπερωρίες και νυχτερινά
Από την 6η Μαρτίου σε ισχύ το μέτρο – Εγκύκλιος του e- ΕΦΚΑ μe αναλυτικά παραδείγματα

ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκε παράνομο φρέον 8,2 τόνων από την Τουρκία – Πρόστιμο 2,9 εκατ. ευρώ
Οι ελεγκτές ΑΑΔΕ προχώρησαν στη δέσμευση του παράνομου εμπορεύματος, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων από νομικά πρόσωπα - Αναλυτικά οι προθεσμίες
Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ - Ο τρόπος επιβολή και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Παρατείνεται η αγωνία για το τεκμαρτό εισόδημα - Στις 28 Μαρτίου η συζήτηση στο ΣτΕ
Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης ψηφιακών δελτίων αποστολής - Οι αποφάσεις
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ