
Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε να πετύχει παραδόσεις ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς που πέρασε, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις της Wall Street και παρά τη συνεχιζόμενη έλλειψη σε ημιαγωγούς. Ο τρόπος που το πέτυχε αυτό μάλλον θα πρέπει να αναζητηθεί στην κάθετη αύξηση της παραγωγής της επί κινεζικού εδάφους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο που η Tesla πετυχαίνει ρεκόρ παραδόσεων.
Η εταιρεία του Ίλον Μασκ παρέδωσε 380.600 οχήματα κατά το δ’ τρίμηνο του 2021, τη στιγμή που η αγορά ανέμενε ότι ο αριθμός θα φτάσει στα 263.026 ηλεκτροκίνητα οχήματα. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες παραδόσεις ήταν αυξημένες σχεδόν κατά 70% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς και σχεδόν 30% υψηλότερες από το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.
Σε ετήσια βάση, η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις παραδόσεις της κατά 87% σε σχέση με το 2020, παραδίδοντας συνολικά 936.172 οχήματα.
Τα μοντέλα της Tesla που παράγονται σε εργοστάσια στην Κίνα προορίζονται για τις αγορές της Κίνας, ορισμένες ασιατικές χώρες και την Ευρώπη. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση πουλήθηκαν συνολικά 296.850 οχήματα Model 3 και Model Y κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Μετά από όλα αυτά η Credit Suisse αναμένει ότι η Tesla θα εκτοξεύσει τις παραδόσεις οχημάτων στα 1,3 εκατομμύρια οχήματα το 2022, προβλέποντας ότι η παραγωγή θα αυξηθεί στα ήδη υπάρχοντα εργοστάσια σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα ώστε να καλυφθεί η πιο αργή παραγωγή των νέων εργοστασίων της εταιρείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla έφτασε να έχει χρηματιστηριακή αξία άνω του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων τον περασμένο Οκτώβριο, μετά και την ανακοίνωση της Hertz ότι θα προχωρήσει 100.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα.


Latest News

DBS: Άντλησε 2 δισ δολάρια με έκδοση ομολόγων
Η ζήτηση για την έκδοση των ομολόγων απο τη μεγαλύτερη τράπεζα της ΝΑ Ασίας, συγκέντρωσε 3 δισ. δολάρια

Η βρετανική χαλυβουργία ζητά βοήθεια για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος από την κυβέρνηση
Ο κλάδος της χαλυβουργίας δέχθηκε πλήγμα απο τους δασμούς και ζητά μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος

Σε ανοδική πορεία η Burger King στη Γαλλία
Η Burger King , που ανήκει στον όμιλο Bertrand, διαθέτει σήμερα 550 καταστήματα στη Γαλλία

Διατυπώνει ανησυχίες για την πολιτική δασμών ο Τζέιμι Ντίμον
Ο CEO της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον που είχε πει «ξεπεράστε το», μιλώντας για την πολιτική δασμών του Τραμπ, αλλάζει γνώμη

Το νέο στοίχημα της Shein - Ποια αγορά θεωρεί Ελ Ντοράντο
«Είμαστε έτοιμοι να πούμε σε μια φανταστική κεφαλαιαγορά», τονίζει ο Ντόναλντ Ταγκ - Η χασούρα, τα κέρδη και η IPO στο Λονδίνο

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές