
Το νέο έτος μόλις ξεκίνησε και οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του Guardian επιλέγουν την Ελλάδα για να ταξιδέψουν.
Συγκεκριμένα, σε ένα εκτενές δημοσίευμα, με τίτλο «22 ιδέες για βιώσιμες διακοπές το 2022 που ονειρευόμαστε», ο Άλεξ Κινγκ και ο Τζον Μαλαθρώνας γράφουν για τη Θεσσαλονίκη και την Ήπειρο και εξηγούν τους λόγους που θα ήθελαν να μπουν στο πρώτο αεροπλάνο και να βρεθούν στη χώρα μας.
Ο πρώτος αναφέρεται στις διακοπές του στα ελληνικά νησιά και χαρακτηρίζει τις παραλίες «ειδυλλιακές και απομονωμένες» και παράλληλα κάνει ειδική μνεία στην «πλούσια και περίπλοκη αστική ιστορία της Θεσσαλονίκης, της δεύτερης πόλης της Ελλάδας».
Γράφει συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη
«Το συγκινητικό βιβλίο του Βρετανού ιστορικού Mark Mazower, Salonica: City of Ghosts, με μετέφερε από τη βυζαντινή στην οθωμανική εποχή, την ενσωμάτωση της πόλης στο νέο ελληνικό κράτος στις αρχές του 20ου αιώνα και τις συνέπειες από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Καθώς μεγάλο μέρος της περιοχής συνεχίζει να βαδίζει σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι βαθύτερης εθνικιστικής εχθρότητας, η ιστορία της διαφορετικότητας και της συνύπαρξης της Θεσσαλονίκης είναι μια υπενθύμιση ότι τα πράγματα δεν πρέπει να είναι έτσι: Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι έζησαν δίπλα-δίπλα ειρηνικά για εκατοντάδες χρόνια.
Η Θεσσαλονίκη ήταν η μόνη πόλη στην Ευρώπη με πλειοψηφικό εβραϊκό πληθυσμό – η «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», αν και λίγοι επέζησαν από τη ναζιστική κατοχή και το Ολοκαύτωμα. Ωστόσο, η κοσμοπολίτικη και ανοιχτόμυαλη ενέργεια της Θεσσαλονίκης επιβιώνει σήμερα, με μια ζωντανή γαστρονομική και πολιτιστική σκηνή. Πρόσφατα ονομάστηκε η πρώτη πόλη γαστρονομίας της Unesco στην Ελλάδα.
Θα πάω για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο με ένα από τα τρένα υψηλής ταχύτητας από την Αθήνα που ξεκινούν αυτόν τον μήνα. Από το Ηνωμένο Βασίλειο, πάρτε ένα τρένο για Μπάρι ή Ανκόνα στην Ιταλία, μετά με πλοίο για Πάτρα και συνεχίστε με τους ελληνικούς σιδηρόδρομους (ΟΣΕ) μέσω Αθήνας προς Θεσσαλονίκη (με ένα λεωφορείο στο πρώτο, τμήμα Πάτρα-Κιάτο)».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τα μαγευτικά Σύβοτα και η χαλαρή Πρέβεζα
Ο Τζον Μαλαθρώνας από την άλλη, ονειρεύεται την Ήπειρο και ιδιαίτερα την Πάργα και τα Σύβοτα.
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει όταν ήταν μικρός είχε ταξιδέψει στην Πρέβεζα και τώρα εύχεται να επιστρέψει.
«Τα Σύβοτα, βορειότερα, παρουσιάζουν ένα αταίριαστο θέαμα στους λάτρεις της Ελλάδας: ένα ορεινό χωριό που κυριαρχεί πάνω από μια υπέροχη ακτή, του οποίου η χαμηλή γραμμή δέντρων μοιάζει με νορβηγικό φιόρδ. Από καιρό λαχταρούσα να εξερευνήσω το αρχιπέλαγος των μικροσκοπικών υπεράκτιων νησιών και τις παρθένες αμμώδεις παραλίες τους», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Επίσης, τονίζει ότι η Πρέβεζα είναι «μια απολαυστική, χαλαρή πόλη» που αξίζει κανείς να εξερευνήσει ενώ δεν ξεχνά την Αρχαία Γιτάνα και τη Δωδώνη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.


Latest News

Ξενοδοχεία: Απόβαση πεντάστερων στην Κρήτη – Ανεβαίνει πίστα το νησί
Πυρετός επενδύσεων για την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών της Κρήτης - Τα project που είναι σε εξέλιξη

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα

Αλλάζει εικόνα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με επενδύσεις 1,28 δισ. - Οι νέοι στόχοι
Ανοδικά ξεκίνησε η επιβατική κίνηση το 2025 κόντρα στην διεθνή αβεβαιότητα- Οι νέες πηγές εσόδων και το πράσινο φως στο μέρισμα των 0,78 ευρώ ανά μετοχή

Πληρότητες ως 95% στις πτήσεις της Aegean- Οι top5 προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό
Υψηλές πληρότητες καταγράφονται για την πασχαλινή έξοδο σε αεροπορικές πτήσεις της Aegean τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και εξωτερικού

Συνεργασία Mercan Group με Wyndham Hotels & Resorts στην Κέρκυρα
Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση του ομίλου Mercan Group στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της Wyndham στη Μεσόγειο

Άνοδος τιμών, σταθερές πληρότητες για τα ξενοδοχεία - Προς νέο ρεκόρ εισπράξεων
Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία - Αύξηση των εισπράξεων αναμένει η Τράπεζα της Ελλάδας

JOMO: Τι είναι και πως κάνει τα ταξίδια καλύτερα;
Έχοντας μπει για τα καλά στην εποχή των ταξιδιών -πρώτα το Πάσχα, μετά το καλοκαίρι- το JOMO είναι μια τάση που υπόσχεται να κάνει τις διακοπές μας καλύτερες. Και πιο ήρεμες.

Τι φοβούνται οι Αμερικανοί ταξιδιώτες φέτος
Οι Αμερικανοί που σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα απόνερα των πολιτικών Τραμπ

Σκληρή μάχη Hilton - Marriott για την πρωτιά στην Ελλάδα - Ποια παίρνει... κεφάλι
Hilton και Marriott μάχονται για την πρώτη θέση - Σημαντικές επενδύσεις για τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας

Ακάθεκτοι οι αμερικανοί τουρίστες παρά τον τυφώνα Τραμπ- Κανονικά οι κρατήσεις για Ελλάδα
Απτόητοι οι αμερικανοί τουρίστες - Άνοδος 18,6% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων - Τι προβληματατίζει τους Έλληνες ξενοδόχους