
Με μικρά μεν, αλλά κέρδη, άρχισαν το νέο έτος οι ευρωπαϊκές αγορές, με την επαναφορά από την εορταστική περίοδο όμως να είναι υποτονική, δεδομένου του ότι και οι αγορές στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι κλειστές.
Ειδικότερα, ο γερμανικός DAX έκλεισε κατά 0,86% υψηλότερα στις 16.020 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,90% στις 7.217 μονάδες. Οι αγορές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία ήταν κλειστές για τις διακοπές του νέου έτους, επηρεάζοντας και τους όγκους συναλλαγών.
Εντούτοις, το θετικό ξεκίνημα για την Ευρώπη έρχεται μετά από τις αναταράξεις που προκάλεσε στην Ασία η νέα αναστολή διαπραγμάτευσης της Evergrande, οι εξελίξεις στην οποία έχουν επηρεάσει κατά καιρούς αρκετές αγορές παγκοσμίως.
Πάντως, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,5% υψηλότερα, με όλους τους επιμέρους κλάδους του να κλείνουν θετικά, εκτός από εκείνον της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Στον δείκτη ξεχώρισε η γερμανική Lufthansa, με άλμα 8,8%, μετά την αναβάθμισή της από τη Citigroup σε “buy” από “sell”, προηγουμένως.
Η νέα χρονιά ξεκινά με την αβεβαιότητα γύρω από την πανδημία Covid-19 να παραμένει. Η άνοδος της παραλλαγής Omicron οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και οδήγησε ορισμένες επιχειρήσεις και σχολεία να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσωρινού κλεισίματος. Αρκετές μεγάλες τράπεζες της Wall Street ζήτησαν από τους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι για τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου.


Latest News

Ανέκαμψαν μετά το χθεσινό sell off οι ασιατικές αγορές
Στα μάκρο της ημέρας, ο κινεζικός δείκτης Caixin PMI για τον Μάρτιο έφτασε στο 51,2, σε σύγκριση με το 51,1 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι στη δημοσκόπηση του Reuters
![Δασμοί Τραμπ: Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν το χειρότερο τρίμηνο από το 2022 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Πώς οι δασμοί Τραμπ «βυθίζουν» τις αμερικάνικες μετοχές [γράφημα]
Καθώς οι τράπεζες της Wall Street και οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι δασμοί του Τραμπ προς τους εμπορικούς εταίρους θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό λόγω δασμών και αβεβαιότητας
Οι αναλυτές προσδοκούν άνοδο στα 3.300 - 3.400 δολάρια φέτος - Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια

Wall Street: Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο, αφού άγγιξε το ιστορικό χαμηλό 6μήνου
Ο S&P 500 στη Wall Street ανέστρεψε τις απώλειες για να διαπραγματευτεί ελαφρώς υψηλότερα - Nευρικότητα φέρνουν στους traders οι δασμοί Τραμπ

Οφθαλμαπάτη ρευστότητας - Γιατί ανησυχούν μεγάλοι παίκτες στην αγορά συναλλάγματος
Στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος καθημερινά αλλάζουν χέρια 7,5 τρισ. δολάρια. Η οφθαλμαπάτη ρευστότητας εγκυμονεί κινδύνους και ανησυχεί τους επενδυτές

«Κόκκινος» ο Μάρτιος στις ευρωαγορές - Κέρδη στο τρίμηνο
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1,47% στις 534, 13 μονάδες

ΕΧΑΕ: Αύξηση κερδών στα 17,3 εκατ. ευρώ το 2024, με μέρισμα 0,29 ευρώ
Ο κύκλος εργασιών της χρήσης 2024 για τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών ανήλθε σε 54,3 εκ., έναντι 47,1 εκ. της χρήσης 2023

Χάλασε την εικόνα του Μαρτίου η σημερινή βουτιά στο Χρηματιστήριο
Σε επίπεδο μήνα, ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με κέρδη 4,81%, με το τρίμηνο να κλείνει στο +14,66%

Στη Wall Street η σκυτάλη της παγκόσμιας πτώσης
Η προοπτική εφαρμογής δασμών οδηγεί στο «κόκκινο» τις αγορές

Χάνει και τις 1.690 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Στο -4% οι τράπεζες
Η περίοδος αβεβαιότητας συνέπεσε με την ανοδική κόπωση της αγοράς στο Χρηματιστήριο Αθηνών