
Αξιόλογα κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να έχουν ξεπεράσει τη νευρικότητα της πανδημίας και να βλέπουν μακροπρόθεσμα το νέο έτος, κατά το οποίο εκτιμάται ότι ο κόσμος θα αφήσει πίσω του τον εφιάλτη.
Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,8% υψηλότερα, ενώ ενδοσυνεδριακά σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό στις 495,41 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 1,63% στις 7.505 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,82% στις 16.152 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 1,39% στις 7.317 μονάδες.
Με το δεξί στο 2022
Οι ευρωπαϊκές αγορές άρχισαν το 2022 έντονα ανοδικά, με τους περισσότερους σημαντικούς περιφερειακούς δείκτες μάλιστα να κλείνουν υψηλότερα την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του νέου έτους. Ωστόσο, αυτό που επισημαίνουν οι περισσότεροι αναλυτές είναι ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την πανδημία Covid-19, με πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο να επιβάλλουν εκ νέου περιορισμούς ή lockdown για να σταματήσουν την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.
Τα νέα από την οικονομία
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, η δραστηριότητα στη μεταποίηση της Μ. Βρετανίας αυξήθηκε ελαφρώς τον Δεκέμβριο. Ο δείκτης PMI της IHS Markit διαμορφώθηκε στις 57,9 μονάδες για τον Δεκέμβριο, ήτοι κοντά στο υψηλό τριμήνου που σημείωσε τον Νοέμβριο στις 58,1 μονάδες.
Επίσης, ο πληθωρισμός στη Γαλλία παρέμεινε σταθερός τον Δεκέμβριο, δίνοντας το μήνυμα ότι οι πιέσεις στις τιμές καταναλωτή πιθανόν να έχουν κορυφωθεί. Η εστίαση όμως παραμένει στην αύξηση του ενεργειακού κόστους τους τελευταίους μήνες.


Latest News

Μικρή πτώση για τη Wall Street και «ξεκούραση» μετά τις φρενήρεις εβδομάδες - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα
Η Wall Street ξεκουράζετε μετά από φρενήρης εβδομάδες μεταβλητότητας - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα

Όλα τα σενάρια για το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα - Ο ρόλος του Κόκκινου Δράκου
Το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα δημιούργησε πλήθος ερωτήματα για τους πωλητές αλλά και την αξιοπιστία της ισχυρότερης αγοράς ομολόγων στον κόσμο

Δεύτερη μέρα ισχυρών κερδών για τον Stoxx 600 - «Στο πράσινο» οι ευρωαγορές
Οι κλάδοι των ακινήτων και των τραπεζών οδήγησαν την άνοδο

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Νευρικότητα και ήπια κέρδη στη Wall Street
Η Wall Street αξιολογεί τη νέα δέσμη των εταιρικών αποτελεσμάτων

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Βαραίνει» το Παρίσι η LVMH
Παρά το θετικό κλίμα, η μετοχή της LVMH σημειώνει βουτιά 8%

Κέρδη στην Ασία, μικρές απώλειες στις αγορές της Κίνας
Μέσα στη μέρα αναμένεται να ανακοινώσει η Ινδία τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για τον Μάρτιο