Με την ισχυρή συμβολή της Coca Cola, αλλά και επιλεγμένων δεικτοβαρών τίτλων, το ελληνικό χρηματιστήριο καταφέρνει να παραμείνει πάνω από τα επίπεδα των 900 μονάδων σήμερα, χωρίς όμως σε αυτή την κίνηση να «συμμετέχουν» τίτλοι – σηματωροί, όπως είναι οι τράπεζες.

Παρόλα αυτά, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,76% στις 905,68 μονάδες, με τον τζίρο να έχει ξεπεράσει μόλις τα 15 εκατ. ευρώ.

Αυτή η εβδομάδα άλλωστε, όπως αναμενόταν, είναι αναγνωριστική για τα χαρτοφυλάκια που σταδιακά θα ξετυλίγουν τις 12μηνες στρατηγικές τους, σε ένα περιβάλλον πολιτικής που ενώ η πανδημία θέλει να είναι υποστηρικτικό, παράπλευρες ανισορροπίες, όπως ο πληθωρισμός, ίσως υποχρεώσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να κρατήσουν μια πιο μετριοπαθή στάση.

Το εν λόγω μείγμα θα επιβάλει και μια δομή χαρτοφυλακίων που να στοχεύει σε μετοχές αξίας, οι οποίες παραδοσιακά υπεραποδίδουν σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης, αλλά και σταδιακής σύσφιγξης της πολιτικής. Το τελευταίο άλλωστε είναι μια εξέλιξη που αν και πολλοίς αναμενόμενη, θα κρίνει και τις στρατηγικές που θα κυριαρχήσουν τόσο εντός της Λ. Αθηνών, όσο και σε όλες σχεδόν τις αγορές παγκοσμίως.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η Coca Cola οδηγεί τον γενικό δείκτη υψηλότερα, καθώς σημειώνει κέρδη 3,82%, με τις Aegean, Eurobank, Jumbo, Quest και ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν με σημαντική άνοδο. Στον αντίποδα, τα βαρίδια έρχονται από τη μεριά της ΔΕΗ, της Πειραιώς, της Alpha Bank, του Μυτιληναίου και της Τέρνα Ενεργειακής, οι οποίες και συγκρατούν το εύρος της ανόδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών