Τις δυνάμεις του πάνω από τις 900 μονάδες, μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες «περιήγησης» χαμηλότερα, δοκιμάζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, σε μια προσπάθεια να ακολουθήσει και το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται με κέρδη 0,5% στις 903,33 μονάδες, με τον τζίρο φυσικά να είναι ακόμη χαμηλός.

Θετική αναμονή

Αν και ο γενικός δείκτης έχει απογοητεύσει εν πολλοίς την αγορά και ιδίως τους long, οι αντοχές που έχει επιδείξει στις πιέσεις του νέου κύματος της πανδημίας έχει δώσει κάποια θετικά μηνύματα, τα οποία δεν περνούν απαρατήρητα. Σε αυτό, εάν συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι η πλειονότητα των τίτλων του έχει δώσει μεγαλύτερες αποδόσεις του μέσου όρου, τότε υπάρχει στην αγορά μια θετική αναμονή ώστε να τελειώσει και η τελευταία δοκιμασία.

Ζητούμενο η ενίσχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας

Ένα βασικό ζητούμενο που θα πρέπει να προστεθεί για να ενισχυθεί το ανοδικό κύμα, όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, είναι να βελτιωθεί η συναλλακτική δραστηριότητα, ώστε περισσότερα κεφάλαια να προστεθούν στο «τραίνο» της ανόδου. Εάν δεν γίνει αυτό, τότε η παραμονή στο εύρος της συσσώρευσης προφανώς και θα είναι το σενάριο που θα επικρατήσει, τουλάχιστον τις επόμενες εβδομάδες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο τώρα, Coca Cola και Σαράντης, με τα άνω του 2% κέρδη τους στηρίζουν την αναρρίχηση του γενικού δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες.

Θετικά λειτουργούν και οι Jumbo, ΟΤΕ, Eurobank, Alpha Bank, ενώ αρνητικά κινείται η ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξε τις πιέσεις, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Άντεξε τις πιέσεις το ΧΑ, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική

Παρά το γεγονός ότι είδε να απειλούνται ακόμη και οι 1.450 μονάδες, το Χρηματιστήριο Αθηνών τελικά ήλεγξε στο μέτρο του δυνατού τις απώλειες και κράτησε τις 1.460 μονάδες στο κλείσιμο