Με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή χρονιά, με το γνωστό στενό εύρος διακύμανσης να είναι και πάλι παρόν.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 898,94 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,62%, στην πρώτη συνεδρίαση για το 2022.
Ωστόσο, η ατονία της ημέρας, σε συνδυασμό με τη γενικότερη ιλαρότητα στα διεθνή χρηματιστήρια, δεν επιτρέπει στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, τουλάχιστον ως προς την αξία των σημερινών ευρημάτων.
Ο Δείκτης συνεχίζει για 44η εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν, να βρίσκεται σε ένα στενό εύρος 100 μονάδων (830-930), με τους τζίρους να παραμένουν χαμηλοί και τα περισσότερα δεδομένα να παραμένουν ως έχουν.
Δεδομένα που βεβαίως μόνο θετικά μπορούν να μεταφρασθούν για την ελληνική οικονομία, και δυστυχώς ή ευτυχώς μονάχα μια μερίδα μετοχών ακούει.
Μεταξύ άλλων, και οι μετοχές της πληροφορικής, που κόντρα στη γενικότερη ραστώνη, συνέχισαν ανοδικα.
Εντύπωση προκάλεσε η κίνηση των δύο mezz, με την Cairomezz να κλείνει στο +7.91% και τη Phoenix Vega mezz στο +9%, αμφότερες έχοντας πατήσει καλά σε σημεία στηρίξεων από όπου μπορούν να εκκινήσουν έναν νέο ανοδικό κύκλο προς νεότερα υψηλά.
Καλά τα πήγε και η ταλαιπωρημένη μετοχή της τράπεζας της Αττικής (+3.61%), που σαν γνήσιος τζογαδόρος, προσπαθεί να κάνει (άλλη μια) νέα αρχή μετά και την έξωση από τους Δείκτες, θεωρητικά απαλλαγμένη από αναγκαστικές πωλήσεις από τα Α/Κ.
Μια ακόμη μετοχή που ξαναμπήκε σε τροχιά ανόδου είναι της Premia (+3,7%), καθώς κατοχύρωσε τα 1,60 ευρώ, και έχει βάλει πλώρη να δει τα 2,20, υπενθυμίζοντας ότι έχει πάρει πρόσφατα νέα πολύτιμα μετρητά από ΑΜΚ.
Κατά τα λοιπά, 79 μετοχές έκλεισαν ανοδικές έναντι μόλις 32 πτωτικών. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 25,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,59 αφορούσαν σε πακέτα προσυμφωνημένων.
Για τη συνέχεια, ο στόχος των 930 μονάδων παραμένει ανοιχτός, ως το άνω όριο της ατασικής φάσης.