Τη νευρικότητα των διεθνών αγορών ακολουθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο καλείται να διατηρήσει την παραμονή του πάνω από την αντίσταση των 905 μονάδων σε ένα εύθραυστο περιβάλλον, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,14%, στις 909,37 μονάδων.

Και η σημερινή συνεδρίαση, όπως και οι προηγούμενες της εβδομάδας έχουν έντονο το στοιχείο των διαδικαστικών κινήσεων, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που βρίσκονται ακόμη σε ρυθμούς εορταστικών αργιών. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι αύριο είναι δεν θα υπάρξουν συναλλαγές στο ΧΑ λόγω της αργίας των Φώτων.

Έτσι και σήμερα η εικόνα της αγοράς μόνο ξεκάθαρη δεν είναι, παρά το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης χρειάζεται να παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα, προκειμένου να μείνει σε ισχύ το μήνυμα ότι βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Άλλωστε, η διάσπαση των 900 μονάδων βοήθησε στην ενίσχυση του μηνύματος, καθώς έχει φέρει το δείκτη πιο κοντά στα υψηλά των 930 μονάδων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Eurobank με το +1,30% που σημειώνει βοηθά την αγορά, ενώ με μικρά κέρδη κινούνται οι ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Σαράντης, Jumbo, Alpha Bank, Μυτιληναίος και Πειραιώς. Αντίθετα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Εθνική, ΟΤΕ, Λάμδα, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών