Στους πωλητές περνούν σταδιακά τα ηνία της συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δεν μπορεί τελικά να παραμείνει πάνω από την αντίσταση των 905 μονάδων και παλεύει αυτήν την ώρα για τις 900 μονάδες.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,48%, στις 903,68 μονάδες, με τον τζίρο λίγο κάτω από τα 20 εκατ. ευρώ.

Η αγορά, όπως ήταν αναμενόμενο και ενόψει της αυριανής αργίας των Θεοφανίων, εμφανίζεται αδύναμη να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας από τις 900 μονάδες, συντηρώντας παράλληλα και την πρώτη αντίσταση. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι εγχώριοι αναλυτές που θεωρούν ότι οι πιέσεις είναι ελεγχόμενες, παραπέμποντας περισσότερο σε κατοχύρωση μέρους των κερδών του τριημέρου και λιγότερο κινήσεις μείωσης ρίσκου.

Η εικόνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός και εάν οι πιέσεις διασπάσουν καθοδικά τη στήριξη των 900 μονάδων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αναδίπλωσης στα χαμηλά του εύρους της συσσώρευσης. Το διακύβευμα δηλαδή είναι να μείνει όσο το δυνατόν σε υψηλότερα επίπεδα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι Jumbo, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Aegean, Εθνική, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Coca Cola, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια. Στον αντίποδα, η Quest σημειώνει κέρδη 2,09% και η ΕΛΧΑ βρίσκεται στο +1,28%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών