Κίνητρα για λάτρεις των κρυπτονομισμάτων προκειμένου να ζήσουν και να εργαστούν στο Ελ Σαλβαδόρ, δίνει η κυβέρνηση της χώρας, στο πλαίσιο του νομοθετικού πλαισίου, που προωθεί για την οικονομία και την καινοτομία.

Οι 20 νέοι νόμοι, τους οποίους προανήγγειλε πρόσφατα μέσω Twitter ο Πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε, στοχεύουν μεταξύ άλλων να προσελκύσουν bitcoiners που θα βοηθήσουν την κυβέρνηση να εκδώσει ομόλογα bitcoin.

Σύμφωνα με το ElSalvador.com, τον ιστότοπο της εφημερίδας El Diario de Hoy, ο υπουργός Οικονομικών, Αλεχάντρο Ζελάγια, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Telecorporación Salvadoran ότι οι «νόμοι για την οικονομική ελευθερία» «θα επιδιώξουν να προσφέρουν οφέλη στους bitcoiners που έρχονται στο Χώρα.”

Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν τώρα «πολλοί» διεθνείς «bitcoiners που θέλουν υπηκοότητα Σαλβαδόρ» – και ότι οι νέοι νόμοι θα τους βοηθούσαν να την αποκτήσουν.

Και πρόσθεσε ότι μία από τις προτάσεις θα ήταν να «νομοθετηθεί η παροχή κινήτρων για τους bitcoiners» που επιθυμούν να εγκατασταθούν στη χώρα – και «πιθανώς στο Bitcoin City», δημιουργώντας ένα αφορολόγητο καταφύγιο για τους διεθνείς υποστηρικτές του BTC στους πρόποδες ενός νέου ηφαιστειακού κόμβου εξόρυξης BTC.

«Υπάρχουν bitcoiners και φίλοι μου που θέλουν υπηκοότητα Σαλβαδόρ. Με ρωτούν τι μπορούν να κάνουν για να αποκτήσουν [ιθαγένεια], αλλά η νομοθεσία της χώρας δεν το επιτρέπει», υπογράμμισε.

Περαιτέρω νόμοι θα βοηθήσουν επίσης την προσπάθεια του Ελ Σαλβαδόρ να εκδώσει ομόλογα bitcoin αξίας έως και 1 δισ. USD, ένα σχέδιο που η κυβέρνηση ονομάζει EBB1.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News