Την ώρα που η κρίση με την Ουκρανία βαθαίνει και η διαμάχη με την Ευρώπη σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο εντείνεται, η Μόσχα στρέφει το επενδυτικό της βλέμμα, σε παλαιούς «γνώριμους»…

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της προσωρινής κυβέρνησης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν είχε συνάντηση με Ρώσους επενδυτές στην Καμπούλ και αποκάλυψε ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο επενδύσεων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη χώρα του.

«Ο Mawlawi Sahib Abdul Salam Hanafi, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός (της κυβέρνησης των Ταλιμπάν), συναντήθηκε με μια κοινή αντιπροσωπεία Αφγανών και Ρώσων επενδυτών στο γραφείο του. Σε αυτή τη συνάντηση, συζητήθηκαν λεπτομερώς οι προσπάθειες, η εξόρυξη και η ίδρυση διυλιστηρίων πετρελαίου και φυσικού αερίου και εργοστασίων τσιμέντου και κραμάτων και η ίδρυση εταιρείας παραγωγής τσιμέντου», έγραψε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ σε ανάρτηση στο Twitter.

Ο Μουτζαχίντ είπε ότι θα καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να υποστηριχθούν οι ρωσικές επενδύσεις με την εισαγωγή νόμων φιλικών προς τους επενδυτές.

Μετά την κατάκτηση της χώρας από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου 2021, αρκετές χώρες ανακοίνωσαν επενδυτικά σχέδια για το Αφγανιστάν.

Υποφέροντας από έλλειψη ξένης βοήθειας, η διοίκηση των Ταλιμπάν αναζητά επενδύσεις στον τομέα της εξόρυξης.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο Μουτζαχίντ είπε ότι η Κίνα ήθελε να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στο Αφγανιστάν εάν οι Ταλιμπάν εγγυώνταν την ασφάλεια των εργαζομένων και των περιουσιακών τους στοιχείων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή