Το ενδεχόμενο να «παγώνει» το πιστοποιητικό των εμβολιασμένων που νοσούν μέχρι να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας για τις τρέχουσες εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού εν μέσω του κύματος της παραλλαγής Όμικρον.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, εξήγησε πως η κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε πλήρως εμβολιασμένους που νοσούν, μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης.

Ακυρώνεται το πιστοποιητικό για τους εμβολιασμένους;

Το σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει είναι ότι μέχρι τώρα μπορεί κάποιος εμβολιασμένος που νοσεί να κυκλοφορεί ελεύθερα με το πιστοποιητικό και έτσι να διασπείρει τον ιό. Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση εξετάζει να ακυρώσει προσωρινά το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο την ίδια στιγμή γεννάται προβληματισμός για το διάστημα που κάποιος εμβολιασμένος που νοσεί θα χρειαστεί να περιμένει 14 ημέρες για να πάρει το πιστοποιητικό νόσησης, τη στιγμή που ο χρόνος καραντίνας έχει μειωθεί και μπορεί να φτάνει και τις 5 ημέρες.

Για τα πιστοποιητικά νόσησης διευκρίνισε, ακόμη, πως οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται θετικό μοριακό τεστ για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί και το θετικό rapid test κορωνοϊού. Υπενθύμισε, επίσης, ότι το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μετά από 14 ημέρες από τη νόσηση και ισχύει για 3 μήνες. Για τα self test των παιδιών είπε ότι δηλώνονται κανονικά στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ανισότητα: Οι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος
Επικαιρότητα |

Oι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος

Στην Ελλάδα το 72% πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και το 95% θεωρεί ότι η ανισότητα οφείλεται στην υπερβολική πολιτική επιρροή της οικονομικής ελίτ