
Για τα ακόμη… χειρότερα από το μέτωπο της πανδημίας έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται πρακτικά και… ψυχολογικά οι γερμανικές αρχές. Ποια είναι αυτά; Σύμφωνα με τον νέο υπουργό Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, το Βερολίνο προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εμφάνισης ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού, το οποίο θα έχει την υψηλή μεταδοτικότητα της Όμικρον, αλλά θα είναι πολύ πιο θανατηφόρο!
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του, που θα δημοσιευτεί στην κυριακάτικη Welt am Sonntag, προετοιμάζοντας το κοινό να μην εφησυχάζει και εξηγώντας πως η Γερμανία χρειάζεται να δημιουργήσει μια μόνιμη υποδομή που θα διασφαλίζει τον γρήγορο εμβολιασμό του πληθυσμού, καλύπτοντας έτσι και επόμενες δόσεις.
Στο μεταξύ, άλλωστε, η επέλαση της ίδιας της Όμικρον συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και με το μέσο όρο εβδομάδας να έχει ανέβει στα 336 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, που είναι το υψηλότερο νούμερο από τις 16 Δεκεμβρίου.
H εκτίναξη των κρουσμάτων υποχρέωσε τις αρχές στη δρομολόγηση και νέων μέτρων που θα έχουν ισχύ από τις 15 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με αυτά, σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ θα έχουν πλέον πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και ιαθέντες, αλλά και αυτοί θα χρειάζεται να έχουν rapid test 24ωρου. Εξαίρεση θα αποτελούν μόνο όσοι έχουν κάνει και την τρίτη δόση. Οι τελευταίοι υπολογίζονται, πάντως, περίπου στο 40% του ενήλικου πληθυσμού.
Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις με τις ενώσεις και τους συνδέσμους των επαγγελματιών του κλάδου να κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή. Μάλιστα, έκθεση έδειξε πως οι πωλήσεις του κλάδου το Δεκέμβριο είχαν ήδη διαμορφωθεί κατά 50% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.


Latest News

Οι ευχές και τα «χρόνια πολλά» του Μητσοτάκη για το Πάσχα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνόδεψε τις ευχές του με μια φωτογραφία του με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Πάπας Φραγκίσκος: Το μήνυμά του για ειρήνη και αφοπλισμό
Ο Πάπας Φραγκίσκος κατάφερε να εμφανιστεί στην Πασχαλινή Λειτουργία παρά τα προβλήματα υγείας του – Με γραπτό μήνυμα απηύθυνε έκκληση για ειρήνη σε όλον τον κόσμο

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη για το χρυσό στην Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών
«Μας κάνατε για μία ακόμα φορά υπερήφανου!», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τι γιορτάζουμε την Κυριακή του Πάσχα – Ο «Εσπερινός της Αγάπης» και τα αναστάσιμα έθιμα
Η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι το κέντρο της ορθόδοξης πίστης και ζωής, η οποία σηματοδοτεί τη λύτρωση και το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή – Το νόημα των εθίμων του Πάσχα

Κορίτσια για φίλημα - Διέλυσαν την Ουγγαρία και κατέκτησαν το World Cup (13-9)
Η Εθνική μας ομάδα έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο World Cup της Κίνας, επικρατώντας με 13-9 της Ουγγαρίας.

Το μήνυμα Τασούλα για την Ανάσταση – «Το σκοτάδι συντρίβεται από το φως»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας παρευρεθεί για την Ανάσταση στη Μητρόπολη Αθηνών – Το μήνυμα που έστειλε

Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός σημειώθηκε στις 11.32 της Κυριακής νότια, νοτιοανατολικά της Αμοργού

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση – Χιλιάδες βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό
Εκατομμύρια πιστοί συνέρευσαν στους ιερούς ναούς της χώρας για την Αναστάσιμη Ακολουθία – Το πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου και του ΠτΔ για την Ανάσταση του Χριστού

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Με αλλαγές στο πρόγραμμα τους θα λειτουργήσουν και φέτος τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

«Αντισταθείτε» - Μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ κατά των πολιτικών Τραμπ
Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν σε πολιτείες των ΗΠΑ το Σάββατο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές Τραμπ για τη μετανάστευση, τις πολιτικές ελευθερίες και τις περικοπές θέσεων εργασίας