
Το Ιράν θα αντιμετωπίσει σοβαρές επιπτώσεις, αν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον Αμερικανών, προειδοποίησε σήμερα ο Λευκός Οίκος, μία ημέρα αφού η Τεχεράνη ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων εναντίον ακόμη 52 Αμερικανών αξιωματούχων για τον φόνο το 2020 του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.
«Θα συνεργαστούμε με τους εταίρους και τους συμμάχους μας για να αποτρέψουμε και να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση εξαπολύσει το Ιράν», δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν. «Αν το Ιράν επιτεθεί εναντίον κάποιου πολίτη μας, περιλαμβανομένων των 52 ανθρώπων που κατονόμασε χθες, θα αντιμετωπίσει σοβαρές επιπτώσεις», πρόσθεσε.
Χθες το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι επιβάλει κυρώσεις σε 52 Αμερικανούς για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και «τρομοκρατία». Μεταξύ των αξιωματούχων αυτών είναι ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μάιλι, επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, και ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν.
Σε μια αντίστοιχη κίνηση πέρυσι το Ιράν είχε επιβάλει κυρώσεις στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμο και αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους.
Βάσει της απόφασης αυτής οι ιρανικές αρχές μπορούν να κατάσχουν τυχόν περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Ιράν, όμως, καθώς δεν υπάρχουν τέτοια, οι κυρώσεις φαίνεται ότι είναι κυρίως συμβολικές.
Ο Σουλεϊμάνι, επικεφαλής της δύναμης Κουντς, αρμόδιας για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό των Φρουρών της Επανάστασης, σκοτώθηκε την 3η Ιανουαρίου 2020 σε αεροπορικό πλήγμα στον χώρο του αεροδρομίου της Βαγδάτης που είχε διαταχθεί από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ.
Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να προσαχθεί σε δίκη για την δολοφονία, διαμηνύοντας πως σε διαφορετική περίπτωση, η Τεχεράνη θα πάρει εκδίκηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων