Ισχυρή είναι η άνοδος που καταγράφει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται με σημαντικά κέρδη, αλλά και την Coca Cola να δίνει την ώθησή με τη βαρύτητά της.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,48% στις 919,87 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα στα 45 εκατ. ευρώ.

Το μεγάλο στοίχημα

Επί της ουσίας το ΧΑ έχει καλύψει το έδαφος που έχασε από την εμφάνιση της παράλλαξης Όμικρον και βλέπει με διαφορετική οπτική πλέον τη νέα χρονιά. Βέβαια, το μεγάλο στοίχημα είναι οι 930 μονάδες, οι οποίες έβαλαν στοπ στην ανοδική πορεία της αγοράς ουκ ολίγες φορές το 2021. Είναι το επίπεδο που τα καύσιμα της αγοράς εξαντλήθηκαν ενώ δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι οι long δύσκολα θα πάρουν πρωτοβουλίες πάνω από τα επίπεδα αυτά.

Και σε αυτό το πλαίσιο, παράκαμψαν πολλές φορές σημαντικά θετικές εκτιμήσεις αναλυτών για τις προοπτικές, όπως η σημερινή της JP Morgan, η οποία εξήρε την ισχυρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων και την επιπλέον ώθηση από τις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και του υπάρχοντος σταθερού πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα. Και όπως βλέπει η ίδια, θα συνεχιστεί η θετική δυναμική αξιολόγησης με αξιοπρεπείς πιθανότητες επίτευξης επενδυτικής βαθμίδας από τουλάχιστον έναν διεθνή οίκο αξιολόγησης μέχρι τα τέλη του 2022 ή τις αρχές του 2023.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς σημειώνουν κέρδη άνω του 3%, με τις Coca Cola και Eurobank να έπονται με άνω του 2% άνοδο. Θετικές και οι παρουσίες των Μυτιληναίου, Βιοχάλκο, Motor Oil, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, ενώ σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών