Με τη συμβολή αρκετών δεικτοβαρών τίτλων, το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται πάνω από τις 910 μονάδες σήμερα, με κέρδη που συνοδεύονται μάλιστα με αυξημένο τζίρο.

Διαβάστε ακόμη: Σε ποιους τομείς ποντάρουν οι διαχειριστές για το 2022

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,82% στις 913,92 μονάδες, με τον τζίρο κοντά στα 8 εκατ.

Σταθερή άνοδος

Το βελτιωμένο κλίμα που εμφανίζει η ελληνική αγορά το τελευταίο διάστημα, καθώς στις τελευταίες 12 συνεδριάσεις οι 9 είναι ανοδικές, μπορεί να μην έχει οδηγήσει σε εντυπωσιακά κέρδη, αλλά έχει συντηρήσει το ΧΑ σε τροχιά για υψηλότερα επίπεδα, με τον πρώτο στόχο να είναι στις 930 μονάδες. Και σε αυτό έχουν βοηθήσει δεικτοβαρείς τίτλοι, που δείχνουν να έχουν ενεργοποιηθεί για να στηρίξουν την αγορά.

Περιμένοντας τη Fitch

Τώρα αυτή την εβδομάδα, το ΧΑ αναμένει την ετυμηγορία του οίκου Fitch για την ελληνική οικονομία στις 14 Ιανουαρίου, προκειμένου να διαπιστώσει το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τις αξιολογήσεις της Ελλάδας η παραλλαγή Όμικρον. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο οίκος Fitch έχει επισημάνει ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να συμπεριλάβει τις επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον στις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη και ότι θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για τη μεταδοτικότητα και τη σοβαρότητά της.

H εικόνα στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Coca Cola με το +3,03%, αλλά και η Jumbo με το +2,28% που σημειώνουν δίνουν ώθηση στην αγορά, όπως και ο τραπεζικός κλάδος, με τον δείκτη του να κινείται πάνω από το 1%. Στον αντίποδα υπάρχουν λίγοι τίτλοι, όπως η Λάμδα, ο Μυτιληναίος και Aegean, οι οποίοι κινούνται με μικρές απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών