Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ -Ζομάρτ Τοκάγεφ ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε μια παραγωγική συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, υπογραμμίζοντας ότι η ηγεσία της χώρας έλαβε επείγοντα μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε η κρατική της υπόσταση.

«Παραγωγική συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σήμερα» έγραψε ο Τοκάγεφ στην σελίδα του στο Twitter. «Ανέφερα τα τελευταία στοιχεία για την κατάσταση στο Καζακστάν». «Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επιθετικότητα και επίθεση κατά της κρατικής μας υπόστασης και λάβαμε επείγοντα μέτρα για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης και της νόμιμης τάξης», υπογράμμισε ο Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγεφ.

«Ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε και δεν θα χρησιμοποιήσουμε ένοπλη βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών. Παρόμοιοι ισχυρισμοί είναι ψευδείς. Το Καζακστάν θα ενισχύσει την συνεργασία με την ΕΕ», έγραψε ο Τοκάγεφ στην ανάρτησή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του
Επικαιρότητα |

Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του

Τι δεν είναι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και ποια η σχέση του με το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Η σημασία του χρόνου ανακοίνωσης και η προθεσμία της ΕΕ

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας
Επικαιρότητα |

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας

Χτυπήθηκαν σπίτια και δημόσια κτίρια στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ, δημοσιοποιώντας προκαταρκτικό απολογισμό που έκανε λόγο για δύο νεκρούς και 16 τραυματίες

Μαλδίβες: Απαγόρευση σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
Επικαιρότητα |

Μαλδίβες: «Μπλόκο» σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

«Οι Μαλδίβες δηλώνουν εκ νέου την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό αγώνα» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του προέδρου της νησιωτικής χώρας, Μοχάμεντ Μουίζου.

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ
Επικαιρότητα |

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ

Όταν τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικούς που άσκησαν κριτική, εμμέσως αποκαλύπτουν σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό. Ο δικηγόρος που τα υπογράφει είχε δικηγορικό γραφείο μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη, και διαθέτει πλούσιο πορτφόλιο σε συμβάσεις παροχής δικηγορικών υπηρεσιών προς φορείς του Δημοσίου.