
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ ανακοινώνει υψηλή διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών που διαμορφώνεται σε 34% για το 2021, επιβεβαιώνοντας τη σταθερά ανοδική της πορεία. Συγκεκριμένα, το σύνολο των πωλήσεων για τη χρήση του 2021 ανήλθε σε 54,8 εκατ. ευρώ έναντι 40,8 εκατ. ευρώ το 2020.
Επιπλέον, οι εξαγωγές της Παπουτσάνης καταγράφουν σημαντική αύξηση 70% σε σχέση με το 2020 και ανέρχονται σε 34 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 62% του συνολικού κύκλου εργασιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 21% των συνολικών εσόδων προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 13% από πωλήσεις στην ξενοδοχειακή αγορά, το 49% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 17% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών.
Η αύξηση στον κύκλο εργασιών αποδίδεται, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την εταιρεία, στις υψηλές επιδόσεις που πέτυχε η εταιρεία σε όλες τις κατηγορίες που δραστηριοποιείται.
Η στρατηγική της εταιρείας σε ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με έμφαση στην αειφορία, στην καθετοποίηση και σε επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας, έχει συντελέσει στην εδραίωσή της ως ένας από τους σημαντικούς διεθνείς παραγωγούς στους κλάδους που δραστηριοποιείται, επισημαίνεται.
Η πορεία ανά τομέα δραστηριότητας
Επώνυμα Προϊόντα: Αύξηση πωλήσεων κατά 12% το 2021 σε σχέση με το 2020. Εντός του έτους ενισχύθηκε η θέση των επώνυμων προϊόντων (Karavaki, Natura, Aromatics κλπ.) στις μεγάλες αλυσίδες λιανικής. Σημειώνεται ότι κατά το 2020 η συγκεκριμένη κατηγορία ωφελήθηκε σημαντικά από τις αυξημένες πωλήσεις αντισηπτικών, ως συνέπεια της πανδημίας του COVID-19.
Ξενοδοχειακά Προϊόντα: Αύξηση πωλήσεων κατά 126% σε σχέση με το 2020. Η κατηγορία αυτή ενισχύθηκε από την μερική ανάκαμψη της ξενοδοχειακής αγοράς στην Ελλάδα και το εξωτερικό κατά το τρέχον έτος. Ειδικά κατά το τελευταίο τρίμηνο οι εξαγωγές ήταν σημαντικά αυξημένες λόγω της έναρξης υλοποίησης νέων συμφωνιών με διεθνείς αλυσίδες, συμφωνίες που είχαν συναφθεί ήδη από το 2019 αλλά λόγω της πανδημίας καθυστέρησαν.
Προϊόντα τρίτων (βιομηχανικές πωλήσεις, ιδιωτική ετικέτα): Αύξηση πωλήσεων κατά 24% σε σχέση με το 2020. Η αύξηση προήλθε από την σημαντική περαιτέρω ενίσχυση συνεργασιών με πολυεθνικές εταιρείες για την παραγωγή προϊόντων τους, την ανάπτυξη του πελατολογίου και την συνεχή διεύρυνση της γκάμας προϊόντων που προσφέρει η εταιρεία.
Βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών: Σημειώθηκε αύξηση κατά 34% το 2021 στη συγκεκριμένη κατηγορία που αφορά εξαγωγές. Η ανάπτυξη οφείλεται στην εδραίωση της εταιρείας ως ένας εκ των βασικότερων προμηθευτών ειδικών σαπωνομαζών στη διεθνή αγορά, στη διεύρυνση του πελατολογίου καθώς και στη συνεχή ενίσχυση της προσφερόμενης γκάμας προϊόντων. Παράλληλα, η έναρξη διάθεσης των συνθετικών σαπωνομαζών, που αποτελούν ειδικά προϊόντα ιδιαίτερα θετικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος και μεγάλης προστιθέμενης αξίας, εκτιμάται ότι θα ενισχύσει περαιτέρω την κατηγορία.
Ο κ. Μενέλαος Τασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, σχολίασε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε για έκτη συνεχή χρονιά υψηλό διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης με επιδόσεις που υπερβαίνουν τους στόχους που είχαμε θέσει κατά το προηγούμενο έτος. Kατά τη διάρκεια του 2021 συνεχίστηκε η εδραίωσή μας στη διεθνή αγορά χάρη στην περαιτέρω ενίσχυση των επώνυμων προϊόντων μας, τη μερική ανάκαμψη της ξενοδοχειακής αγοράς σε συνδυασμό με τη σημαντική αύξηση των εξαγωγών, τις εμπορικές συνεργασίες με εταιρείες του εξωτερικού, τη συνεχή ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με έμφαση στην αειφορία, καθώς και στη σημαντική ενίσχυση των βιομηχανικών πωλήσεων σαπωνόμαζας. Για το 2022 και παρά τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας, προσβλέπουμε σε περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών μας μεγεθών και συνέχιση της ισχυρής αναπτυξιακής μας πορείας, εστιάζοντας στις σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με τους πελάτες μας αλλά και λοιπούς συνεργάτες και προμηθευτές, την εξωστρέφεια, την ευελιξία, την καινοτομία και την ισχυρή τεχνογνωσία της Παπουτσάνης, μίας από τις ιστορικές βιομηχανίες της χώρας».


Latest News

Στροφή από τις τράπεζες στο asset management – Οι ευκαιρίες και οι τρείς κινήσεις
Αλλαγή της αποταμιευτικής κουλτούρας των Ελλήνων επιδιώκουν οι τράπεζες καθώς βλέπουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια

Το νέο τοπίο στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Ο κίνδυνος του συμπιεσμένου ελατηρίου
Από τη συρρίκνωση των προϊόντων στο πλαφον στα κέρδη - Το στοίχημα του Πάσχα στα σούπερ μάρκετ

Τι ψάχνουν τα ξένα funds στην Ελλάδα – Ποιοι κλάδοι βρίσκονται στο «στόχαστρο»
Το θετικό μομέντουμ για την Ελλάδα προσελκύει τα ξένα funds – Τα deals που ξεχώρισαν και ο ρόλος της σταθερότητας

Γιατί «γκρεμίζονται» οι φούρνοι – 800 λουκέτα μέσα τρία χρόνια
«Λουκέτο» έχουν βάλει την τελευταία τριετία 800 φούρνοι – Οι λόγοι – Η επιδότηση του κόστους ενέργειας, ο καφές και η κόντρα με την Ελληνική Ένωση Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής

Ξεκινούν οι έλεγχοι για προσφορές και εκπτώσεις - Από Δευτέρα οι «καταδρομικές» στα σούπερ μάρκετ
Τι πρέπει να ξέρετε για τις προσφορές των σούπερ μάρκετ 1+1 δώρο, πολυσυσκευασίες και stickers - Οι παγίδες

Το στοίχημα εξωστρέφειας της Sarantis - Πώς στέλνει τα προϊόντα της στις αγορές του κόσμου
Όχημα στην εξαγωγική δραστηριότητα της Sarantis αποτελεί το Carroten - Ο ρόλος της σειράς Clinea

Νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ ο Γιάννης Βουτσινάς
Στη ψηφοφορία o Γιάννης Βουτσινάς επικράτησε του Γιάννη Μπρατάκου, με 69 έναντι 49 ψήφων

Η μεγάλη ευκαιρία της ΕΕ να φτάσει τις ΗΠΑ στις startups - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Η Ευρώπη επενδύει πολλά στο κομμάτι των startups, ειδικά στην ΑΙ, ώστε να κλείσει το κενό με τις ΗΠΑ - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Vodafone: Ολοκλήρωση δύο έργων για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου Τομέα
Τα έργα που ολοκλήρωσε η Vodafone είναι το νέο πληροφοριακό σύστημα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ο μετασχηματισμός των υπηρεσιών στα ελληνικά Προξενεία

Οι αυξήσεις στις τιμές ρίχνουν το τζίρο στις επιχειρήσεις εστίασης
«Όσο μπορούμε κρατάμε τις τιμές, αλλά ο κόσμος κάνει πλέον μικρό λογαριασμό» λένε οι επαγγελματίες της εστίασης παραδεχόμενοι ότι η ακρίβεια αποτελεί πρόβλημα