
Με αφορμή τα πολλαπλά κρούσματα του κορωνοϊού covid-19 κατά το τελευταίο δεκαήμερο σε πλοία της ακτοπλοΐας και την εύλογη ανησυχία που προκαλείται στο χώρο της Ναυτεργασίας ήδη η Ομοσπονδία μας, μέσω του Ειδικού Τμήματος Επιθεώρησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου έχει έρθει σε επικοινωνία με τις Λιμενικές Αρχές και με την Υπηρεσία Υγειονομικού (ΥΥ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ζήτησε την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων και ενδεικνυόμενων μέτρων και την εφαρμογή των επιβαλλόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, για να προστατευθούν αποτελεσματικά, τόσο τα μέλη του πληρώματος, όσο και οι επιβαίνοντες κάθε πλοίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
«Η κρισιμότητα της όλης καταστάσεως και των περιστάσεων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και ολιγωρίας. Η Ομοσπονδία μας, ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και όλων των Αρμοδίων, για την αποσόβηση δυσμενέστερων επιπτώσεων για την προστασία όλων και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την λήψη και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων και θα πράττει ανάλογα, με τις ενδεικνυόμενες, σε κάθε περίπτωση παρεμβάσεις», προσθέτει η ανακοίνωση της ΠΝΟ.


Latest News

Μελίνα Τραυλού: «Η ναυτιλία θεμέλιο της οικονομικής και γεωπολιτικής σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Ηγετική παρουσία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης στις Βρυξέλλες για τη Ναυτιλία «European Shipping Summit 2025»

ECSA: Καμπανάκι για την πρόταση Τραμπ για τέλη στα κινεζικής κατασκευής πλοία
Επιστολή έστειλε η ECSA που εκπροσωπεί τον ευρωπαϊκό στόλο στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης στις ΗΠΑ

Ευρωπαϊκή Ναυτιλία: Πόσα προσφέρει στην «πίτα» της ευρωπαϊκής οικονομίας
Ο ευρωπαϊκός ναυτιλιακός κλάδος παρείχε θέσεις εργασίας σε 219.000 εργαζομένους σύμφωνα με μελέτη της Delloitte και του Ινστιτούτου CE Delft

24ωρη απεργία στα πλοία ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
Η απεργία της ΠΝΟ έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Μελίνα Τραυλού: Η ΕΕ πρέπει να θωρακίσει την ηγετική θέση της ευρωπαϊκής ναυτιλίας
«Ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα δεν είναι αντίρροπες δυνάμεις, αλλά ομόρροπες» τονίζει η κα Τραυλού

«Κανονικότητα» στην Ερυθρά Θάλασσα με πτώση των ναύλων - Τι αναφέρει η Intermodal
Mε την επιστροφή των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, οι αποστάσεις των ταξιδιών σε βασικές διαδρομές, όπως Ασία - Ευρώπη, θα συντόμευαν

Ενημέρωση Κικίλια από το Λιμενικό ενόψει των ημερών του Πάσχα
Ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε για θέματα λειτουργίας και επιχειρησιακής ετοιμότητας, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλα τα μέσα και το προσωπικό ενόψει των ημερών του Πάσχα

ΟΛΘ: «Ξεκλειδώνει» το εμβληματικό έργο επέκτασης του Προβλήτα 6
Η ΟΛΘ Α.Ε. έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην πλήρη υλοποίηση του αναπτυξιακού και επενδυτικού σχεδιασμού της
![ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1% στη δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Ιανουάριο [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/aktoploia-600x375.jpg)
Αύξηση 1% στη δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Ιανουάριο [γραφήματα]
Τι δείχνουν τα στοιχεία

Συνάντηση Τραυλού - Τζιτζικώστα στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή ναυτιλία
Ο Απόστολος Τζιτιζικώστας βρέθηκε στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο για τη Ναυτιλία στις Βρυξέλλες - Η Ευρώπη θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον διάλογο για την επίλυση των θαλάσσιων εμπορικών διαφορών, είπε ο Επίτροπος